• Aranyér és székletűrítés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Címzett! Kb. 1 hónapja felborult a székletűrítési szokásom, amivel eddig nem volt problémám. Ma már ott tartok, hogy a végbélnyílás belsejében csomót érzek, és szorulásom van, valamint székletűrítésnél szúró fájdalom párosul, nem merek Wc-re menni. Decemberben voltak bélproblémáim az orvos irritables bélszindrómát állapított meg, májusban vizsgáim lesznek, és őszintén megmondva eléggé stresszelem magam miatta. Szeretnék tanácsot kérni, hogy mit tegyek. Köszönettel

        WEBBeteg szakértő válasza a aranyér témában

        Tisztelt Kérdező! Minden széket után vegyen ülőfürdőt vagy zuhanyozzon le. Alkalmazzon probiotikus kúrát és igyon elég folyadékot (szénsavmentes ásványvíz, tea). Alkalmazzon aranyér elleni kenőcsöt vagy kúpot és mozogjon minden nap legalább fél órát. Alkohol- és dohányzási tilalom. Legyen napi 5 étkezés és szedjen székletlazítót.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 15., 07:25; Megválaszolva: 2011. április 18., 14:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés