Aranyér gyűrű

Tisztelt Doktor Úr/Doktprnő! Társamnál aranyérbetegségre kb. egy hónappal ezelőtt gyűrűzést végeztek. A kontrollvizsgálat során a következő státuszt kapta: "Jobb oldalon infiltrált caruncula látható. Nyomásra rendkivül érzékeny. Anoscopia során nyálkahártya felszine hyperaemias a korábbi ligatito helye reactiomentes." Kérdésem az "infiltrált caruncula" jelentésére vonatkozna, mivel panaszai nemigazán szüntek meg. Köszönettel a válaszért.

WEBBeteg Szakértő válasza aranyér témában

Tisztelt Kérdező!

A korábbi gyulladások következményeként kialakult egy túlsarjadt rész, a mi jelenleg gyulladásban van. Jelenleg ülőfürdőt, aranyér elleni kenőcs használatát javaslom. az eddigi gyógyszeres és helyi kezelésről nincs információm, így a váltásról nem tudok véleményt mondani. Sajnos egy rendkívül makacs betegségről van szó. figyeljenek oda a naponkénti normál állagú széklet biztosítására, alkalmazzon probiotikus kúrát.

Kérdés: 2011. április 01., 23:18 ;Megválaszolva: 2011. április 04., 09:35
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Belső aranyér vagy korai stádiumú...
Tisztelt Doktornő! Körülbelül 2 éve megváltozott a székletem a normálisról a kisebb nagyobb bogyószerűre. Próbáltam már többet inni napi 3-4...
Aranyeres csomó
Belgyógyászati kérdés
Van aggódni valóm?
Aranyér, puffadás, szélgörcs