Az aranyéroedema kezelés nélkül meggyógyul-e?

A belső prolabáló aranyéroedema/csomó gyógyszer nélkül meggyógyul-e, ha igen, kb. mennyi idő alatt? 4 hete szültem, szoptatok. Detralex szedését javasolta orvosom 10 napig, ami miatt le kellene állnom a szoptatással. Más kórosat nem látott vizsgálat során. Sokat ülök, de ekkor nem okoz panaszt, leginkább ha sokat vagyok talpon, állásnál, jövés-menésnél fordul ki csomó, ami visszahúzódik pihenésre, fekvésre. Először 7-8 napig Reparon kúpot (napi 1) , időnként kenőcsöt használtam. Most viszont elkezdtem Sperti kúpot (2x1) , kenőcsöt használni. Tudatosan húzom az időt, hátha használni fog ez a kúra valamit. Nagyobb kárt teszek ezzel, ha nem kezdem el azonnal szedni a vénatágulást gátló gyógyszert? Van remény, ha lassan is de megerősödik az altájam és az oedema visszahúzódik?

WEBBeteg Szakértő válasza aranyér témában

Tisztelt Kérdező!

Minden széklet után vegyen ülőfürdőt vagy zuhanyozzon le. Figyeljen oda, hogy minden nap legyen normál állagú széklete, bőséges folyadéfogyasztás. A helyi kezelést nyugodtan alkalmazza emelt dózisban. Amennyiben panaszai nem javulnak a Detralex kezelés valóban segíthet. A hosszútávú eredmény nem ezen fog múlni, de a panaszokat valóban csökkenteni fogja.

Kérdés: 2011. március 31., 14:16 ;Megválaszolva: 2011. április 02., 22:04
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Aranyér lehet a panaszaim oka?
Belső aranyér vagy korai stádiumú...
Tisztelt Doktornő! Körülbelül 2 éve megváltozott a székletem a normálisról a kisebb nagyobb bogyószerűre. Próbáltam már többet inni napi 3-4...
Aranyeres csomó
Belgyógyászati kérdés
Van aggódni valóm?