Emésztörendszeri

Tisztelt doktornő! van egy régi gyomor-emésztési problémám.már több éve kinoz evés utáni puffadás(pedig lassan eszek-megrágom az ételt) , majd gyomorsav túltengés kinoz, amire naponta egy tabletta Controlokkot is szedek, de ennek ellenére is a torkomban erős ingereket okoz, maró-kaparó érzések kinoznak! a nyelvem vége fáj, mint mikor forrot eszik az ember, s utánna izeket sem nagyon érzek! voltam baktérium teszten de az ok, Candida, néha jelen van, édességről lemondtam, hús féléket ha eszek a tünetek erősödnek, izületek is fájnak, olyan érzés kisér, mitha le akarnák bénulni, sokszor kell melegvizes fürdőt venni, hogy eltudjam végezni napi teendőim! voltam már orvosok-kezelések során, de nem javulok, inkább súlyosbodik az egészségem! Ezért szeretnék tájékoztatást kapni-e rövid leirás alpján tudnak-e segiteni esetleg szakember t ajánlani akivel közösen felderítenénk egészségem romlását.Köszönöm idejüketés esetleges segitségüket! tisztelettel Géza

Dr. Szigeti Nóra válasza puffadás témában

Kedves Kérdező!

Panaszait két részre bontanám. Izületi panaszaival reumatológust kellene felkeresnie. Gyomorpanaszait feltehetőleg komolyabb reflux betegség okozza. Ha tünetei a Controloc mellett is fennállnak, mindenképp gyomortükrözést javasolok, hogy meg lehessen mondani, hogy a gyomorsav milyen eltérést eredményezett. Ha a gyógyszer nem teljesen hatásos, a vizsgálat után ugyanabba a hatástani csoportba tartozó, de más hatóanyagtartalmú gyógyszer kipróbálható.

Kérdés: 2011. március 30., 22:47 ;Megválaszolva: 2011. március 31., 13:15
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Köldök melletti fájdalom
Tisztelt Plósz János Doktor Úr. Eléggé összetett problémával fordulok Önhöz. A teljes kép érdekében egy kis felvezetés az előzményekből....
Hasnyálmirigy,emésztetlen széklet
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Több éve puffad a hasam a gyomrom környékén evés után. Ha például burgonyát eszem ez fokozódik. Sokszor...
Puffadás
Kedves Doktor úr Voltam colonoscopos vizsgálaton nem múló puffadás teltségérzet, székrekedés, falhasi diszkonfort, 5kg fogyás miatt. Eredmény:...
Puffadás máj gondok
Hónapok óta tartó hasi puffadás normix/ probiotikumot hatására javulgat. De a májam körüli folytonos dizkonfort feszítő érzésem van a...
Reflux csak mellékbetegség lenne?
Tisztelt Cím, Tünetek: -reggeli nagyon rossz szájíz (hányingerem lesz, ha halogatom a fogmosást) , -egész napos puffadás (ébredéskor nem áll...