• Végbél probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Nő/Úr. Egyszer már írtam Önöknek ezzel kapcsolatban, de azóta történtek változások. Az a problémám, hogy időnként érzem, hogy a székletem nagyon lassan "jön ki belőlem". Ha ilyenkor elmegyek wc-re és papírt használok, akkor rendszerint nyomot hagy a papíron. Alsóneműn csak nagyon ritkán látható meg, és nem is érezhető igazán, de amikor vetkőzök le, akkor rendszeresen érzem (nemi életet nem is élek ez miatt). A székletemet bármikor visszatudom tartani órákon át, de ezt képtelen vagyok, csak érzem, hogy jön. Vannak hasi görcseim is, majd ezután hasmenés, és kimutatták, hogy laktózérzékenységem van, de fél év szigorú diéta után sincs változás. Talán egy kicsit depressziós vagyok, nem tudom, hogy lehet-e összefüggés. Gyakran puffadok és néha elviselhetetlenül fáj a hasam. Havonta ha egyszer fingok. A hasfájás nem is érdekel igazán, de az, hogy magától jön ki a székletem és ez miatt nem tudok nemi életet élni nagyon megvisel. A proktológus intim tornát javasolt, de ez sem változtatott semmit, a tükrözésen semmit nem találtak... Kérem adjanak tanácsot. Előre is köszönöm!

        Dr. Boros Miklós válasza a végbél témában

        Tisztelt Kérdező! Mindenképpen javaslom, hogy vezessen étkezési naplót és jegyezze fel a panaszokat is. Kerülje az egyszerű szénhidrátot és alkalmazzon probiotikus kúrát. A napi rendszeres mozgás és stesszkezelés szerepe is kiemelten fontos. A probléma sokkal inkább tűnik funkcionálisnak, mint kimutatható szervi eltérésnek.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 30., 16:33; Megválaszolva: 2011. április 02., 21:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés