Szájszárazság nagy mennyiségű folyadék ellenére is

A nyelvem tele van barázdákkal, amikor új keletkezik rajta, akkor általában teljesen össze van száradva a szám. ÁLtalánosan igaz, hoyg kevés a nyálam és míg egy átlag ember 3-4 liter folyadékot iszik naponta, nálam csak akkor enyhül a szomjúság, ha legalább 5-öt megiszok, nyáron a határ a csillagos és, van hogy egyszerre másfél litert és még mindig szörnyen szomjas vagyok. olvastam a xerosztómiáról, vagyis szájszárazságról, nem lehet, hogy velem is ez a helyzet? Olvastam továbbá, hogy a rágó segít a nyáltermelésben és ettől jobb lehet. Kipróbáltam, tényleg jobb lett, továbbá azt is észrevettem, hogy az emésztésem is rendeződött, nem fáj már a hasam, nicsenek hasmenéses panaszaim hetente mint régen, ezt is okozhatja szájszárazság? Amint elkezdtem rendszeresen rágózni - persze nem túlzott mértékben - szinte azonnal észrevettem, hogy a gyomrom helyre jött, előtte voltam gasztroenteorológiai vizsgálaton, de semmit sem találtak, sőt azt mondták, hogy minden értékem hibátlan.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza a szájszárazság témában

Tisztelt Kérdező! Véleményem szerint - ugyan nem nagyon valószínű, ha csak ez az egyetlen panasza - de a biztonság kedvéért ki kellene zárni a cukorbetegséget a túlzott folyadékfogyasztás miatt. A xerosztómia további vizsgálatára pedig jelentkezzen immunológusnál, hogy megvizsgálhassák, hogy tünete nem az ún. Sjögren-sy. része-e. Tisztelettel

Kérdés: 2011. március 27., 23:52; Megválaszolva: 2011. március 29., 08:44
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Vélemény kérés
sovány vagyok hizni szeretnék
Veres nyálka szellenteskor
Sörélesztő intolarencia
Műtét utáni hasmenés