• Puffadás, görcsök

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy mostanában járok kivizsgálásokra a gyomor és bélpanaszaimmal (időnként nyákos széklet, gyomorsav túltengés egészen feljön a torkomig, gyomorfájás, puffadás, hányinger, valamint sok féle ételtől, zöldségtől rosszul vagyok, mint pl. paprika,borsó,kukorica,retek..) Már voltam egy pár vizsgálaton, ultrahang, H2 kilégzés, vérkép, de ezek nagyjából normálisak voltak (a H2 kilégzésnél volt nagyobb eltérés, de állítólag még az sem olyan nagyon vészes) Két hét múlva megyek gyomortükrözésre. A problémám most az, hogy két napja kezdődött elég erős gyomor és jobb oldali hasi görcsös fájdalom, és a hasam is elég érzékeny volt nyomásra is és mozgásra is. Azt viszont nem észleltem, hogy ez esetleg székelési problémából eredne. Meg tudná mondani, hogy ez esetleg milyen betegségből adódhat?? Most csak akkor érzem kicsit jobban magam, ha görcsoldókat veszek be. Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a hasfájás, haspuffadás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Felhasi panaszait bővebb savtermelés okozta gyomorhurut, gyomor- vagy nyombélfekély, reflux betegség okozhatja, de a negatív hasi UH ellenére epés problémák is állhatnak a háttérben. A gyomortükrözés elvégzéséig javaslom, hogy használjon gyomorsav-csökkentő szereket (Quamatel, Salvus víz), egyen gyakran, rendszeresen, keveset, kerülje az Ön által problémásnak ítélt ételeket. Érdemes lenne ételallergének vizsgálata is (vérvétel során).

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János gastroenterológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-06-26 21:37:05; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 07:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: