Evés után görcsölök és sűrűn hányok is

Tisztelt Doktornő/Úr! evések után elég sűrűn felfújódok és mintha begörcsölne a köldököm körül, ilyenkor sűrűn hányok is.elég sokszor szokott fájni a jobb bordám alatt meg ilyenkor néha a derekam környékén. felmerült hogy glutén érzékeny vagyok de ma gluténmentes tésztát ettem gombapaprikással, tejföllel és rá kb. fél órára már elkezdtem görcsölni.ilyenkor elég nehéz kiegyenesedni.az orvosom megvizsgált vérvételre küldött.vérvételembe a GOT 23, GPT 19, GGT 18, összkoleszterinem 5, 5. a koleszterinem mindig magas pedig zsíros ételeket nem is fogyasztok mert nem szeretem.amikor vizsgált nem voltam rosszul de a köldököm és a jobb bordám alatt nyomásérzékenység volt.elég sok ételt nem bír a gyomrom pl.hagymás, szerintem tejfölös, töltött paprika, káposzta, stb. az orvosom elküldött uh-ra a beutalóra ezeket írta rá: cholelithiasis, cholecystitis chr. egy hónap múlva kaptam időpontot.szeretném megkérdezni hogy ha tényleg epekővem van akkor nem túl későn kaptam időpontot? kb. 4 éve a terhességem után jöttek elő ezek a gondok de kb. 1 hónapja már elviselhetetlenek ezek a rosszullétek.várom véleményét, tanácsát köszönettel Ida

Dr. Szigeti Nóra válasza epekő témában

Tisztelt Kérdező!

Valóban felmerül az epekőbetegség lehetősége. Ha "egyszerű" epekőbetegségről van szó, és nem gyakoriak a görcsök, akkor elvileg lehet várni egy hónapot a diagnózissal, persze a veszély fennáll, hogy epehólyag gyulladás alakul ki, ami viszont azonnali kórházi (belgyógyászati vagy sebészeti) ellátást igényel.

Tisztelettel

Kérdés: 2011. március 26., 12:45 ;Megválaszolva: 2011. március 29., 08:39
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Magas májértékek
Kedves Doktor! 2017. Októberében megszültem első gyermekem. A terhesség alatt 2x felhasi görcsöm volt, a kórházban semmit nem találtak. A szülés...
Epekő probléma
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Néma epeköveim vannak. UH eredmény: „Az epehólyag folyadékot nem tartalmaz, egészét számos 5-15 mm-es kőreflex tölti...
Rovachol lágy kapszula
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Édesanyámnak (55 éves) epeköve van (egy két centiméteres és több apró) . Egy ismerősömtől hallottam a Rovachol nevű...
Epekő és Salvus víz
Tisztelt Cím! Kérdésem a következő: epekő esetén szabad e Salvus vizet inni? Válaszukat előre is köszönöm!
Epekő robbantás
Tisztelt Doktornő/úr! Azt szeretném megtudni, hogy 2 db 2 cm-es epekövet robbantással lehet-e kezelni, vagy már túl nagyok ehhez az eljáráshoz?...