Bélgomba

Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Január legvégén influenzás lettem, ami viszonylag hamar elmúlt (3 napig voltam lázas, de a köhögés megmaradt még 2 hétig) . A köhögés elmúltával jelentkeztek a gyomorpanaszok. Jellemzően étkezés után hányinger, időnként gyomorégés, puffadás, felböfögés. Székletvizsgálatra elküldött a háziorvosom, amiből kiderült, hogy "sok sarjadzó gomba" van bennem. Kaptam Dermyc 50 mg-os kapszulát, lacto protectet és javasolta a cukros ételek mellőzését. Voltak napok amikor semmi bajom nem volt, de utána hirtelen újra jelentkeztek a tünetek amik napokig tartottak. Egyre kevesebbet ettem, február közepe óta 14 kg-ot fogytam (most 71 vagyok) , fáradékony vagyok. Kaptam beutalót hasi ultrahangra és gasztroenteorológiára (április 28-ra) valamint ezen a héten megismételték a laborvizsgálatot (vér, vizelet és széklet) . Kiderült, hogy még mindig tele van a székletem gombákkal (1 hónapja volt az előző vizsgálat) . Elkezdtem szedni c-vitamint, a lacto protectet változatlanul szedem, supradyn drazsét is szedek, kipróbáltam mindenféle gyógyteát (kamilla, cickafark, citromfű, borsmenta) , propolisz tinktúrát, de semmi nem hozott tartós javulást. Most NutriDrinkkel próbálkozom, hogy ne gyengüljek tovább. Az lenne a kérdésem, hogy mit tehetnék még, mire figyeljek? Lehet esetleg, hogy a gombásodás valaminek a tünete? A gasztroenteorológushoz még 1 hónapot várnom kell, a háziorvos nem írt fel újabb gombaölőt, mondta, hogy majd a gasztroenteorológus ír fel. A probléma az, hogy egyetemre is kéne járnom, de egyre nehezebben viseltem (ezen a héten nem is voltam, mert vírusfertőzést is kaptam...) Előre is nagyon köszönöm a segítségét! Üdvözlettel!

Dr. Szigeti Nóra válasza bélgomba témában

Kedves Kérdező!

Magam is mielőbbi gasztroenterológiai vizsgálatot javasolok, valóban nem próbálkozzon addig egyéb gyógymóddal. A gomba a normál flóra alkotóeleme, de amennyiben nagyobb mennyiségben van jelen arra utalhat, hogy a normál "egyensúly" felbomlott a szervezetben. A jelentős fogyás és a panaszai miatt meg kellene próbálni előbbre hozni a vizsgálatot.

Tisztelettel

Kérdés: 2011. március 25., 12:30 ;Megválaszolva: 2011. március 29., 08:10
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
HIV gyorsteszt
Jó Napot Kívánok! A Karolina úton végzett HIV gyorsteszt 27 nap után mennyire megbízható , ami negatív lett?
Milyen fájdalomcsillapító?
Tisztelt Doktor Úr! 2016-ban voltam Önnél gyomortükrözésen, akkor napi 80 mg Quamatel lett felírva, ezt időszakonként szedem. Fájdalom...
Hashimoto kiváltó oka
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Idén januárban Hashimoto-t állapítottak meg nálam (T3, T4 érték tartományon belül, TSH 5,500) . Napi 1x Syntroxine 25...
Mi lehet ez ha magas a bilirubin?
Jó napot kívánok! Tüdő beteg vagyok, ma megcsináltam az általános laborom, a májenzimek normális értéken belül vannak, egyedül a totál...
Hisztaminintolerancia
Tisztelt Dr. Plósz János! Korábban az egyik kérdésemben volt segítségemre. A javasolatára folytattám a probiotikum kúrát, valamit elkezdtem...