Emésztőrendszeri megbetegedés

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Már hónapok óta küzdök olyan panaszokkal, mint a gyomorfeszülés, haspuffadás, bélzuborgás. Ezekkel még úgy ahogy együtt tudtam élni, viszont már egy hónapja gyomor illetve hasgörcseim is vannak. Voltam laborvizsgálaton, ahol az eredmények negatívak lettek, volt gyomortükrözésem is, ahol megállapították, hogy nincs fekélyem, sem daganatom, viszont valamitől nagyon lassan működik az emésztésem. Vettek három biopsziát, amelyből szintén megállapították, hogy nem vagyok lisztérzékeny sem, és Helycobacter Pylori nevű baktérium sem található a szervezetemben. Hasi ultrahangot még nem csináltak, majd 3 hét múlva kell mennem, mert akkorra kaptam időpontot, viszont a panaszaim egyre erősebbek, már nagyon minimális ételtől is erős gyomor, illetve hasi görcseim vannak, illetve előfordul néha hogy hányingerem is lesz. Ez utóbbi eddig nem volt jellemző, csak egy pár napja áll fenn. Viszont már erős fejfájás is társult az eddig felsorolt tünetekhez, ahogy erősödik a hasi fájdalom, úgy kezd el hasogatni a fejem is. A székletemmel is vannak problémák, első sorban hogy 2-3 naponta tudok csak wc-re menni, és amikor megyek akkor körülbelül napi 5x és elég laza szerkezetű a székletem, de nincs kimondottan hasmenésem. A kérdésem az lenne, hogy esetleg nem tudna nekem valami gyógyszert ajánlani ami segít átvészelni azt az időt, amíg itt ki nem derítenek esetleg valamit? Mert már sajnos ott tartok, hogy nagyon keveset eszem, mindössze 45 kg vagyok, fáj kezem, lábam, és már ahhoz is alig van erőm, hogy éljek, és így a munkámban sem tudok teljesíteni, és félek hogy veszélybe kerül az állásom. Itt viszont az orvosok nem írtak, illetve nem javasoltak semmit hogy esetleg a görcseim enyhüljenek. Ön tudna valamit tanácsolni? A másik kérdésem pedig az lenne, hogy az egyik ismerősöm mondta, hogy létezik olyan hogy gyomorsüllyedés. Ez ha tényleg igaz, akkor milyen tünetekkel jár, valamint mi az oka a kialakulásának? Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Plósz János válasza hasgörcs témában

Ha panaszát a bélmotilitás renyhesége okozza, azezt elősegítő gyógyszerek javíthatnak az állapototn (Domperidon EP, Cerucal) . A puffadás illetve székrekedés rendezésére pre- és probiotikum kúraszerű szedése lehet a megoldás (Progastro825) .

Kérdés: 2011. március 22., 13:14 ;Megválaszolva: 2011. március 23., 20:54
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Lisztérzékenység és étkezési idő
Tisztelt Hölgyem/Uram! Fél éve tartom a gluténmentes diétát. Kérdésem az lenne, hogy normális-e az, hogy ha nem viszek be időben táplálékot még...
Milyen fájdalomcsillapító?
Tisztelt Doktor Úr! 2016-ban voltam Önnél gyomortükrözésen, akkor napi 80 mg Quamatel lett felírva, ezt időszakonként szedem. Fájdalom...
Hashimoto kiváltó oka
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Idén januárban Hashimoto-t állapítottak meg nálam (T3, T4 érték tartományon belül, TSH 5,500) . Napi 1x Syntroxine 25...
Mi lehet ez ha magas a bilirubin?
Jó napot kívánok! Tüdő beteg vagyok, ma megcsináltam az általános laborom, a májenzimek normális értéken belül vannak, egyedül a totál...
Hisztaminintolerancia
Tisztelt Dr. Plósz János! Korábban az egyik kérdésemben volt segítségemre. A javasolatára folytattám a probiotikum kúrát, valamit elkezdtem...