Emésztőrendszeri panaszok

Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2 éve időközi rosszulléteim vannak, ami azt jelenti: erős, hurutos hasmenés, rosszullét, hasi görcsök székelés előtt. Azt hittem, az epekő okozza ezt a tünetet, azonban a műtét után sem szűnt meg (2 éve műtöttek) , azóta kiderült, hogy tejérzékeny vagyok. Állítólag ez okozza a hurutos hasmenést, bélgörcsöket. Székelés előtt miért van erős hasi görcsöm? A tejallergia el fog múlni bizonyos idő után vagy többé nem fogyaszthatok tejterméket? Mit tanácsol? (étrend, gyógyteák, egyéb) Ezek a tünetek befolyásolják-e a vérnyomást? Válaszát köszönöm! R.

Dr. Plósz János válasza laktóz érzékenység témában

Ha tényleg a tejcukor-érzékenység (laktóz-intolerancia) okozza panaszait, akkor ez nem fog elmúlni, ilyen esetben a tejcukrot jelentős mennyiségben tartalmazó tejtermékek kerülését javasoljuk. A tejcukor érzékenység esetén tejfogyasztást követően hasi fájdalom, puffadás, hasmenés jeletkezik. Ha azonban nincs tejcukorbevitel, a beteg panaszmentes. A laktóz-intolerancia nem befolyásolja a vérnyomást.

Kérdés: 2011. március 20., 18:39 ;Megválaszolva: 2011. március 22., 12:27
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Laktóz érzékenység
Tisztelt webbeteg! Összejöttek a dolgaim, így a mai napon felkerestem egy neurológust. 1 hete nem tudok aludni. 0, 25 mg Frontint kell szednem reggel...
Gyomorfekély/gyomorrák
Narancssárga nyálka
Vitamin elszinezheti a székletet?
Teszt kérdés