Mit tehetek?

Kedves Doktornő! , Doktor Úr! A következő panasszal fordulnék Önhöz: Az egész betegeskedéses dolog 2010 Karácsonya előtt kezdődött.... Egyik napról a másikra hajszál érzést éreztem a torkomban, és januárban elmentem ezzel a gasztroenterológiára, ahol egy gyomortükrözés után megállapították, hogy ez egy reflux nevű betegség. Már a 4.-gyógyszert próbáltam szedni rá, de egyik sem hozott eredményt (Rabyprex, Lansoptol, Maalox oldat, Graviscon oldat) Az első kettőtől rosszabbul lettem, a szám tele lett savanyú ízzel, ami addig nem volt. A Maaloxtól a fejem fájt, a Graviscon pedig nem volt elég hatásos. Kipróbáltam a citrom levét, és attól minden bajom egy csapásra elmúlt. Most viszont elkezdett szúrni a gyomrom mellett bal oldalon, és az orvos szerint vastagbélhurut. Igazából még csak 39-éves leszek, és már van egy alapos allergiám, egy enyhe magas vérnyomásom, egy kis túlsúlyom is, most pedig az "új" betegségek.. Kedves Doktornő, Doktor Úr, kérem segítsen nekem mit tehetnék, hogy ismét egészséges legyek, mert hogy mostanában valami nincs rendben velem az számomra egyértelmű. Válaszát előre is köszönöm: F. Szilvia

Dr. Pataky Nóra válasza reflux témában

Kedves kérdező!

A gyomor melletti bal oldalon szúró fájdalom oka lehet vastagbélhurut, de orvosi vizsgálat nélkül nem tudom megmondani mi lehet a háttérben. Ha nem enyhülnek fájdalmai, mindenképp további kivizsgálást javaslok (Hasi UH, laborvizsgálat, Gastroenterológiai vizsgálat) . Az enyhe magas vérnyomását csökkenteni lehet életmód változtatással, diétával, rendszeres testmozgással.

Kérdés: 2011. március 18., 20:11 ;Megválaszolva: 2011. március 23., 13:14
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Hat es melkhasi
jo napot.. kb 2 eve eross melkhasi es kozep hat fajasom volt.. ami nyelesre erosodott es szurodott.. megvoltam ijedve hogy nyelocsodaganat mivel ugy ereztem...
A tünetek alapján reflux...
Tisztelt Dr.Plósz János! Tüneteim akkor kezdődtek amikor elérkezett az a nap amikor indultunk a Balatoni nyaraláshoz 2022.06.17.reggelén. 2017,2018...
H2 kilégzési teszt (laktulóz)...
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megkérdezni, hogy Ön szerint mit jelez a tegnapi laktulóz H2 kilégzési tesztem eredménye. Azt olvastam, hogy a magas...
Hirtelen jött reflux
Tisztelt doktornő /úr! 4 napja hirtelen jött erőteljes refluxom van mélyen a rennie és a salvus sem segít, ha igen csak rövid ideig. Ehhez társult...
Mi okozhatja a tüneteim? Reflux?
Kedves Doktor Úr! Tüneteim markánsan december 7 óta jelentkeztek.De vissza gondolva előtte is volt étvágytalanság éjszakai köhögés és...