Ördögi kör

Tisztelt Doktor Úr! Nehany hete fordultam Onhoz kisse feldultan, amikor On megnyugtato es szakszeru valaszt adott. Eloszor is ezt szeretnem megkoszonni. Azota eltelt par het, es ismet Onhoz fordulok, mert kulfoldon elek, es a haziorvosom nem hajlando beutalni a proktologiara, hazautazni pedig nem all modomban. Ugy tunik, 22-es csapdajaba kerultem. - Kb. fel eve kijött egy pici dudor a 'kijaratnal', csipett, egetett, de csak egy napig, aztan elmult magatol (azt hittem, pattanas, de nem az volt) - aztan kb. 5 hete hirtelen szabadultam meg a ballasztanyagomtol, es szep nagy elenkpiros verfoltot talaltam a papiron, a fenekembe hirtelen fajdalom nyilalt - ilyen verzes azota sem volt. - par napig nagyon kellemetlen volt, csipett, viszketett, valamint megegyszer erzodott egy dudor, de meg aznap visszahuzodott - azota viszont tarsult hozza egy nagyon fura erzes: mintha a fenekemen belül lenne egy dudor, kint nem latszik semmi. A hasam bal oldala pedig gyakran szur. Az urités erzese is megvaltozott, normális esetben az ember nem erzi a 'kijaratot', mostanaban pedig igen, mintha 'bentebbrol' jonne a salakanyag. - neha eg, de nem veszes. - a szekletem sohasem kemeny, nagyon ritkan kell erolkodnom E tunetek alapjan gyanakodom aranyerre. Viszont egy masik tunetegyuttes is jelentkezett: A gerincem also reszen, a farokcsont kornyeken es derekamban erzek fajdalmat, olyan, mintha ’ki kellene roppantani’, jol esik homoritani. Fontosnak tartom elmondani, hogy az utobbi honapokban elegge tonkrevagtam ezt a teruletet (hideg, kemeny ulesu buszon, katyus utakon zotykolodtem napi 4-5 orat, itthon pedig tovabbra is ucsorogtem, napi 3-4 orat). A fajdalom neha kisugarzik az egesz medencembe, a farizmokba (bal oldalon), a bal combomba, sot, a hasam bal oldalan is erzek egy szuro fajdalmat. Olvastam, hogy az aranyer fellangolasa is okozhat ilyen kisugarzast, viszont egyeb betegseg valthatja ki az aranyeret. Nem tudom eldonteni, hogy esetleges gerinc problemak vezethettek-e az aranyer kialakulasahoz, vagy az aranyer okozza az egyeb panaszokat. Nagyon felek a daganatos betegsegektol, ezert is szeretnem az On oszinte velemenyet kerni, mit tanacsol? Nogyogyaszati rendelot sikerult talalnom, 3 nap mulva megvizsgalnak beutalo nelkul is, viszont az egyeb tunetekre az orvosom csak legyint es felir aranyeres kremet. Otthonrol kuldtek Detralex tablettat, azt kezdtem el szedni egy hete (napi 3 db-ot), valamint kenocsot is hasznalok. Az aranyeres tunetek nagyban javultak ennek hatasara (munkahelyet is valtottam), viszont a derekfajdalom azota is elo-elojon. On szerint ez ket kulonallo problema, amit a megerolteto eletvitel okozhatott? Szedjem tovabbra is a tablettakat, vagy harcoljak ki egy beutalot proktologiara valamilyen felsobb szervnel, mint a haziorvosom? Nem tulzok, amikor elmondtam a panaszaimat, legyintett, es kijelentette, hogy aranyer. Ha faj, amikor verzik, az jo, ha nem faj, az komoly. Igy diagnosztizalt, ranezesre. Elhiszem, hogy altalaban igy van, de barmi lehet a medencemben, ami kivaltja, en igy gondolom. Meg egy kerdesem lenne: ha valami csunya daganat lenne a testemben, a tunetekbol kiindulva nagynak kene lennie, hogy ilyen elvaltozast okozzon. Viszont egy olyan elorehaladott allapotban mar mas tunete is lenne (pl. fogyas, rossz kozerzet, hajhullas, laz stb.) ugye? Ne haragudjon a hosszu levelert, de nagyon elveszettnek erzem magam, es felek. Koszonom, hogy idot szant ram! Tisztelettel: Herbal

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza a végbél témában

Tisztelt Kérdező! Első lépésben nem gondolnék daganatra, ennek esélye nagyon kicsi. Sokkal valószínűbb a leírt események okozta mozgásszervi eredetű panaszok és erre jellemző, hogy a gerinc homorítása jól esik. Sajátítson el gerinctornát és végezze mindnen nap, esetleg keressen fel gyógymasszőrt is. Nem gondolnám, hogy nőgyógyászati okra kell gondolni, hiszen ilyen jellegű tüneteket nem ír. A sok ülés és mozgásszegény életmód bőven elég ilyen panaszok kialakulásához. Az aranyér kezelése hyles és erre az ilyen irányú panaszmentesség a legjobb jel. Alkalmazzon probiotikus kúrát és egyen több növényi rostot is.

Kérdés: 2011. március 18., 12:48; Megválaszolva: 2011. március 21., 15:52
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Érdeklődés
Bélrendszeri probléma
Gastroenterológiai szövettani lelet
Mit jelent ez a lelet?
Jobb oldali hasi fájdalom és...