Aranyér miatt vérzett a végbelem?

Tisztelt doktor úr vagy nő! az elmúlt hetekben vérzett a végbelemnél, elmentem orvoshoz, és azt mondta csak aranyér lehet, és felírt hemorzon kupot, ami segített is. A kérdésem az, hogy az aranyér gyógyítható véglegesen? hogyha most nem vérzik, ön szerint menjek el sebészetre egy teljesebb kivizsgálásra? köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza aranyér témában

Tisztelt Kérdező!

Az aranyér jellemzője, hogy időnként panaszt okoz, de a mindennapok legnagyobb részben nem okoz tünetet. Műtéti kezelésre nagyon ritkán kerül sor. Jelenleg a kivizsgálás, további orvosi kezelés nem szükséges. Mindenképpen figyeljen oda a napi normál állagú széklet biztosításra. Igyon elég folyadékot, egyen több növényi rostot és alkalmazzon probiotikus kúrát.

Kérdés: 2011. március 13., 15:16; Megválaszolva: 2011. március 16., 14:42
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Belgyógyászati kérdés
Van aggódni valóm?
Aranyér, puffadás, szélgörcs
Kis csomó a végbélben
Véres széklet az aranyér miatt...