Mi okozhatja a görcsös hasmenést?

Férjemnek februárban görcsös hasmenése lett.Egy egész éjszaka görcsölt, széklete vizes és kellemetlen szagú volt napi 6-7 alkalommal. Még a vizet sem tudta meginni, mert attól is hányingere volt. Az orvos Normaflore-t, Nospát, Reasec-et írt fel. A tünetek enyhültek de 2 hét után újra előjöttek és azóta is folyamatosan.Láza nincs de 6 kg. fogyott.Januárban és decemberben is antibiotikumot szedett megfázásos betegségre.Lehet hogy tönkrement a bélflórája? Köszönöm a segítségét.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza hasmenés témában

Első körben mindenképp széklettenyésztés elvégzése a feladat. Amíg az eredmény megjön, érdemes pre- és probiotikum szedését elkezdeni (pl.: Progastro 825 vagy Protexin) és diétát tartani (előszöe keksz-tea, pirítós, majd főtt burgonya, rizs, óvatosan bővítve) .

Kérdés: 2011. március 13., 08:45; Megválaszolva: 2011. március 15., 20:19
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyulladásos bélbetegség
Hasi fájdalom
Tisztelt Doktor Úr! A problémám a következő: Több mint 2 hete tartó hasmenésem van. A székletem nyálkás és sárga színű, az utóbbi időben...
Mi okozhatja a hasmenést?
Tisztelt Doktor Úr! 22 éves fiú vagyok, 4 éve refluxos. 1 hónapja urológiai problémám (feltehetőleg gyulladás) jött elő, mire elkezdtem...
Hasmenés és véres nyák
Mi baj lehet
Tisztelt Doktor úr A kérdésem a következő, még áprilisban kaptam a fogorvosomtól antibiotikumot 2 fajtát egymás után , hasmenésem lett és ez tart...