Mi ez?

Kedves Válaszoló Doktor! 200 óta vagyok Crohn beteg, 2009 ben műtöttek szűkülettel. A betegség pihen, gyakorlatilag évek óta csak kissé aktív friss CT lelet kis megvastagodáson kívül a terminális ileumon negatív. A Gastroszkópos vizsgálat során kis hiatus hernia meg reflux elváltozás volt felül, szokásos már régebben is volt. A pylorus nál az antrumban lobos redő.. meg valószínüleg Brunner hyperplasia. Amit találtak lehet valami tumor előfutára? A gasztroenterológus nagyon kímélő módon fogalmazott Helico- ra kért vizsgálatot. Egészségügyben működöm magam is de a gasztro hoz nem nagyon értek. Megnyugtat, hogy malignus elváltozás nem valószínű? Félek a ráktól az egész családomban volt, mondjuk inkább béltumor..gyomorban is manifesztálódhat Crohn? A PH ott savasabb ezt tudom lehet, hogy csak egy egyszerű grasztritisz? de régen erosiok voltak most azok eltűntek..talányos... köszönöm a váalszt

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza Crohn témában

A Crohn-betegség bárhol megjelenhet az emésztőrendszerben (a szájtól a végbélnyílásig) bárhol. A krónikus gyulladás miatt a gyulladásos bélbetegségben fokozódik a rosszindulatú folyamtok megjelenésének kockázata, de a leírásban nem szerepel semmi olyan, mely tumormegelőző állapotra utalnak. Azonban a fenti ok miatt nagyon fontosak a rendszeres ellenőrző vizsgálatok.

Kérdés: 2011. március 08., 18:45; Megválaszolva: 2011. március 09., 16:44
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Crohn, vérzés megszüntetése
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 2018 nyarán diagnosztizáltak nálam crohn betegséget. Véres széklet és hasi fájdalom voltak a tünetek. Azóta szedem a...
Crohn-betegség
Tisztelt Doktor Úr! Egy hónappal ezelőtt Crohn betegséget diagnosztizáltak nálam. Jelenleg enyhék a tüneteim, néha fájdalmat érzek a hasam bal...
mitöl van
Jo napot! 3hete gyomor görcsöm van, és felvagyok puffadva, az etvagyam csökkent, ezenkivül nincs mas panaszom.De ezek a görcsök pár masodpercesek, de...