• Vastagbélrák??

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tavaly szeptember óta vannak panaszaim. A jobb bordaív alatt kezdődtek a bizonytalan hasi "fájdalmak". Először epeproblémákra gondoltam,elsőként ezért laborvizsgálatokat készítettem,amik negatívak lettek,mind a májfunkciós eredményeim,mind a vérképes eredmények jók lettek,a koleszterin szintem volt a felső határ fölött 1-2 tizeddel. Ezután háziorvosom vérvizsg.ból elvégeztette a Helicobacter szűrést szintén negatív eredménye lett,majd következett a gyomortükrözés negatív lett,protonpumpa gátlókat javasoltak hogy biztos sok a gyomorsavam,most ksézült egy hasi CT melyen a colon transversumba írnak le rövid szakaszon megvastagodást. A székletem rendben van,habitusa nem változott,nem véres,nem nyálkás. Az étvágyam nem romlott,sőt inkább híztam 3 kg-ot mert étkezések után a panaszaim kezdetben elmúltak és ezért sűrűbben étkeztem. Hányás nincs. Teljesen tanácstalan vagyok. A radiológus colonoscópiát javasolt. Elképzelhető hogy a bélvastagodás egy tumor jelenlétére utalhat? A családunkban nem fordult elő daganatos megbetegedés,nekem se voltak ilyen problémáim még. Kérem mielőbbi válaszát! Köszönettel egy 3 gyermekes anyuka!

        Dr. Plósz János válasza a emésztőszervi panasz témában

        A látott kép utalhat daganatra, de életkora és panaszai alapján sem ez a legvalószínűbb diagnózis. A colonoscopia elvégzése tisztázhatja a CT-n látott elváltozást.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 08., 11:30; Megválaszolva: 2011. március 08., 13:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés