Mi lehet ez: - (?

Kedves Doktornő, nagyon meg vagyok ilyedve! Egyik este olyan érzésem volt mintha mellkasi nyomásom lenne, nehézkesebb volt a légvétel, majd fekvésre enyhült eleinte utána inkább egyre rosszabb volt feküdni felpüffedt a hasam felső része, majd kimondottan kellemetlem "görcsszerű"fájdalom állt belém egészen fennt gyomorszáj ill. a mell allatti légvonalban ami kis idő elteltével átsugázott a hátamba, a lapocka légvonalában, lapockák közötti terűleten nagyon rossz érzés a hasam felpüffedt hányinger kapott el elsápadtam, kivert a víz, sehogy sem volt jó, csak akkor enyhült ha beültem a kádba és meleg vizet tusoltam magmra (ez lehet h. butaság..) végül mikor már nem bírtam ezt az egészet bevettem egy algoflex fortét és kicsi idő elteltével elmúlt teljesen! másnap még kényes volt érintésre a hasam, meg püffedtebb is volt meg gyengébb voltam de délutánra már csak az emléke maradt.ez hajnali 1 körül történt ezt csak azért írom mert kb 1, 5 hónappal ezelőtt történt velem ilyen először és az is hajnalban kezdődött.ez volt a második eset.ezeket a gyógyszereket szedem de mindegyiket régóta: L-thiroxint alulműködésre, vérnyomáscsökkentőt: lavestra és lacipil, fogamzásg.: cypromix, mellékveseére: dexhametazon tablettát, cortefet januárban abbahagyhattam.) gyógyszerek végett apo famotidint esténként.bár sokszor érzem szükségét az apo famoditinnek, mert a terhesség vége óta egyre sürűbb hogy éjjel arra ébredek hogy sav áramlik vissza a torkomba, egy alkalommal még álmodtam is vele hogy édeset kell ennem mert nagyon keserű a torkom...) A mozgásom nem túl sok csak amannyit a gyerkőccel töltök, séta játék stb..hát túlsúlyom is van.Nagy bajom lehet doktornő? Kérem nyugtasson meg hogy nincs hasnyálmirigy rákom mert már össze olvastam mindent és ezeket a tüneteket olvastam...: - ((Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Plósz János válasza hasi fájdalom témában

A hasnyálmirigy-ráknak akut tünete igazán nincs, általában jelentős fogyás, étvágytalanság illetve fájdalmatlanul megjelenő sárgaság utalhat erre a kórképre. Önnek esetleg akut hasnyálmirigy-izgalma (esetleg enyhe acut gyulladása) lehet, vagy gyomorhurut esetleg reflux betegség is okozhat hasonló tüneteket. Javasolt végeztessen laborvizsgálatot (ezzel a hasnyálmirigy érintettsége nagy valószínűséggel kizárható) , hasi ultrahangot. Az apo-famotidin helyett az újabb, markánsabb hatású savcsökkentők szedését javasolnám. Emelett a gyakori, rendszeres, kis étkezés, a testsúly csökkentése, ágyban a fjvég megemelése segíthet a panaszok megszüntetésében.

Kérdés: 2011. március 07., 14:47 ;Megválaszolva: 2011. március 08., 13:16
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emésztési panaszok
Tisztelt Dr. Plósz János. Segítségét szeretném kérni az alábbi panaszaimmal kapcsolatban. Étkezések után rendszerint tapasztalható puffadás...
Hasi panaszok
Tisztelt Doktor Úr! Bal oldali alhasi fájdalmammal kapcsolatban kérem a véleményét,segítségét. Kétszer volt már hasonló panaszom az elmúlt 12...
Kreatin-Kináz
27 éves vagyok. Alapbetegségeim: Asztma, allergia (pollen) , Hyperprolactinameia. Szedett gyógyszerek: Lendin 20 mg, Bromocriptin 2.5 mg és...
Köldöktől jobbra fájdalom
Emésztési probléma, reflux