Tartós hasmenés

Tisztelt Doktor Úr/Nő! 18 éves fiamnak tavaly szeptember-október óta (csak) reggelente hasmenése van. Jártunk már a háziorvosnál ezzel a tünettel, melyre azt a választ kaptuk, hogy valószínűleg valami vírus következménye ez. Ez az állapot sajnos azóta is fennáll. Mi lehet ennek az oka? Szükséges e újra orvoshoz fordulni, vagy elegendő lehet probiotikumok szedése? Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Csuth Ágnes válasza stressz témában

Kedves Kérdező!

Azt lenne jó tudnom, hogy mit ért pontosan hasmenés alatt, mert ha a fiának reggel csupán laza a széklete, és ez egyszeri alkalom, az még nem hasmenés. Én első körben egy probiotikum-kúrát javaslok, kímélő étrendet, a cukros, zsíros és a csípős ételeket, a tejtermékeket átmenetileg kerülje. Fontos lenne odafigyelni arra is, hogy milyen stressz éri a fiát napközben, mert a reggeli lazább széklet sokszor a napi stressz miatt van, ha valóban jelen van a stressz az életében, relaxációs technikákat javaslok elsajátítani.

Kérdés: 2011. március 07., 09:36; Megválaszolva: 2011. március 08., 08:53
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Megváltozott széklet
Üdvözlöm! Kb. Egy hónapja megváltozott a székelésem Általában a reggeli órákban tör rám és teljesen más az állaga mint a...
Mi állhat a nyirokcsomó eltérés...
Emésztési probléma, reflux
Laboratóriumi értékelésben...
Étkezések utáni gyomorsav...