Hasfájás, hasmenés, székrekedés váltakozása

T. Plósz János Dr Úr! Kb 3 hónapja váltakozik a székrekedés és 1 napi hasmenés, fájdalmam 2 hete van: ez görcsös, puffadásos, nagy diéta mellett. Sűrün székelési érzés, pici eredménnyel. Az ULTRATHERMOGRÁFIAI VIZSGÁLAT (www.ormos.hu) Ön szerint kimutatja a bél betegségeit, vagy muszáj colonoskopiát végezni? Szív-érrendszeri, magas vérnyomásos, leszázalékolt beteg vagyok: ez, mitralis prolapsus miatt sok gyógyszert, Plavixot is szedek, gyomor és nyelőcső fekélyem van, 2 éve állapították meg, akkkor volt gyomortükrözés és negativ végbéltükrözés. Gerinc csatorna szükület és gerinc ferdülés-, és összecsúszás miatti műtétemet a tavasszal nem vállalta az aneszteziológus a gerinc klinikán. Ha csak piritos kenyeret eszek, semmi bajom! Januárban kórházban voltam a szivemmel a rehabilitáción, akkor felszedtem valami köhögést, antibiotikumot kellett szednem, de szedtem vele probiotikumot még utána 1 nap, azóta súlyosbodott az állapotom. Előre is köszönöm a válaszát, és az Ön tanácsát a kivizsgálást, kezelést ilezabóné Babitően. Köszönettel: S

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza emésztőszervi panasz témában

Ha a két éve zajlott vizsgálat teljes vastagbél vizsgálat volt, akkor nem kell ismételni, de ha csak végbéltükrözés, akkor javaslom a vastagbél teljes áttekintését (55 éves kor felett akár szűrővizsgálatként is) . Leírása alapján nem feltétlenül gondolnék a legrosszabbra, inkább az antibiotikum kezelés okozta bélflóra károsodás és emésztési zavar megjelenése a valószínű. Emiatt javaslom pre- és probiotikum kúraszerű használatát (Progastro825, Protexin) , könnyű vegyes diéta tartását. Az ultrathermographiai vizsgálatot rejtett gyulladások kiderítésére javasolják, véleményem szerint az Ön esetében előrébb nem lennénk vele.

Kérdés: 2011. március 03., 23:24; Megválaszolva: 2011. március 06., 06:52
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok