• Hasi bántalmak

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        edves Doktornő/úr! Az elmúlt fél évben a következő hasi panaszaim jelentkeztek: Hirtelen kezd el fájni a hasam a tüdő alatt, a rekeszizom környékén. A lefolyása körülbelül 5 perc, viszont az alatt az 5 perc alatt mozdulni sem tudok a fájdalomtól, meg kell várnom, amíg vége van és onnantól kezdve nincs már bajom. Próbáltam összefüggéseket keresni, hogy az étkezés előtt, után történik-e vagy hogy milyen ételeket fogyasztok, amik hatással lehetnek rá, de mindig más és más helyzetekben tör rám. Nem tud segíteni, hogy mitől lehetnek a hirtelen fájdalmak? Köszönöm: Kinga

        Dr. Boros Miklós válasza a hasi fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező! A két legvalószínűbb oka a gyomorsav-túltermelés vagy epehólyag-kövesség. Első lépésben diétázzon, kerülje a szénsavas italokat. Legyen meg a napi 5 étkezés, alkalmazzon probiotikus kúrát. Alkohol- és dohányzási tilalom. Amennyiben nem javul szükséges a kivizsgálás.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 03., 12:59; Megválaszolva: 2011. március 07., 12:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés