Nyálkás hasmenés

A 4és fél éves kislányomnak nyálkás hasmenése van.Széklete híg és nyálkás kakis váladék jön ki neki. Más tünete nincs. Múlt héten kapott antibiotikumos kezelést.Utána adtam neki béflóra kezelésre gyógyszert. Mitől nyálkás a széklete? Válazt köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza hasmenés témában

Kedves Kérdező!

A nyálkás széklet lehet az antibiotikum kúra következménye. Érdemes a probiotikum adását tovább folytatni a Protexin Restore-t nagyon jó szívvel tudom ajánlani napi 1x1 tasakkal, igen eredményes. Ugyanakkor a tejtermékek fogyasztását most 5-7 napig kerülje a kicsi. Ha pár nap után nincs javulás érdemes egy széklettenyésztést elküldeni, mert akkor felmerül az, hogy esetleg valamilyen kórokozó okozza a bajt.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2011. március 02., 03:34; Megválaszolva: 2011. március 05., 10:24
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok
Pfizer vakcina akut gyomorhurutra...
Betegségről