• Hemangiomara

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! Azzal a kéréssel fordulok önhöz, mivel 2006-ban a CT vizsgálat során a hepar 8. segmentumábban közvetlenül a rekeszi felszín alatt 40x35x30mm-es éles határú hypodens góc ábrázolódik, mely Hemangiomara jellegzetes. Egyébként a májszerkezet homogén, az átlag densitás normális. A coecysta közepes teltségű, éles kontúrú. Ezt fél évente ultrahangon ellenőriztetem, és nem változott a mérete. 2006-ban nem csak ezt mutatta ki a CT, hanem a pancreas corpus-farok határon a felső-elülső felszínből jelentősen előemelkedő 55x45x45mm-es éles határú hypodens ábrázolódik, mely centrumában és a széli zónájában is meszes göböket tartalmaz. Ezzel a hasnyálmiriggyel műtöttek 2006-ban és a lépet is eltávolították. Szeretnék erről a két betegségről egy számomra egyszerű tájékoztatót kapni, mert főleg a májjal kapcsolatosan csak azt a tájékoztatót kaptam, hogy fél évente kell ellenőriztetni, a méret változását. Segítségét előre is köszönöm! Tisztelettel: Hübler Istvánné

        Dr. Boros Miklós válasza a haemangioma témában

        Tisztelt Kérdező! A máj állományában kialakult jóindulatú érdaganatról van szó, ami ebben a méretben valóban a követést igényli. Növekedése esetén kell eltávolítani. Elhelyezkedése miatt a hasi trauma miatti sérülés esélye kicsi. A hasnyálmirigyben lévő elváltozásról a szövettan ismeret nélkül nem lehet mit mondani, hiszen minden továbbit ez határoz meg.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 01., 11:10; Megválaszolva: 2011. március 06., 08:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés