• Probiotikum

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A baktériumok száma és hitelessége a probiotikus termékekben Zűrzavar uralkodik a piacon, ami a jelenleg használatos probiotikus termékekben lévő baktériumszámot illeti. Néhány cég azt állítja, hogy termékük milliárdokkal több baktériumot tartalmaz, mint más termékek, és így próbálnak piaci előnyökhöz jutni. A fogyasztók számára ez nagyon megtévesztő és végül is nem más, mint pusztán reklámfogás. A baktériumok kolóniákban élnek és így fejtik ki hatásukat. Tudományosan ezeket a kolóniákat Colony-Forming Units-nek (CFU) nevezik. Néhány cég ezeket a kolóniákat tudatosan szétválasztja, hogy a termékeik baktériumszámát növelje, ami a fogyasztók számára megtévesztő. Jó napot kívánok! A fenti véleményt egy termék leírásánál találtam. Érdekelne, mi a véleményük róla. Mi a helyzet a probiutikumokkal? Nekem szükségem lenne ilyen kiegészítőre, hogyan válasszak? Mindegy? Köszönettel: Ness

        WEBBeteg szakértő válasza a probiotikum témában

        Kedves Ness!

        Azt amelyikre ezt írták, ne vegye meg. Colony-Forming Units-nak a mikrobiológusok az életképes baktériumsejteket, gombákat nevezik (mikroszkóp alatt lát 60 baktériumot, abból 50 él, tehát 50 CFU van benne, szétválasztásról szó sincs). Azért hívják így őket, mert egy sejt osztódik-osztódik..  és így egy kolónia jön létre. Probiotikum választásnál a csíraszám illetve a baktériumok és gombák fajtájának minősége számít. Terápiás célra a granulátumokat illetve a kapszulás kiszerelést tudom ajánlani, mert ezekben garantált a megfelelő csíraszám (a joghurtokban gyártási időponttól távolodva csökken). Javaslom a probiotikum készítmények használatát.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-06-25 22:18:28; Megválaszolva: 2011. október 12., 12:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés