Miért nem javulok?

Előzmények: Tisztelt dr.úr/nő? Kb. 1 hónapja kezdődtek a panaszaim. Reggel barna nyálka, majd véres nyálka ürült belőlem, a nap folyamán hasmenésem volt, véres nyálka egy kicsi volt benne. Másnap csak a barna nyálka ürült, majd elkezdtem diétázni, így a következő nap feketés széklet ürült fehér nyálkával bevonva, ezután pörköltet ettem és a hasmenés és a véres nyálka visszatért. A továbbiakban a székelésem megváltozott nem teljesen áll össze a székletem, zsír, apró fekete pöttyök, zöldes epe, volt benne. Később evés után rögtön hasmenés jelentkezett újra, ami sárgás, vízszerű.Eközben a bal és a jobb bordám folyamatosan fáj, az epém görcsölget. Elmentem vastagbél, gyomortükrözésre az eredmény negatív, teljes és tumorkövető vérvételre negatív, hasi ultrahang negatív Széntablettára tüneteim enyhültek. Nagyon aggódom, hogy vékonybéltumorom van, azt kimutatták volna már az elvégzett vizsgálatok? Hová menjek még? Válaszát előre is köszönöm. (megválaszolva) Új kérdés: Tisztelt dr.úr/nő! Köszönöm a gyors válaszát.Sajnos a panaszaim nem szűnnek evés után rögtön mennem kell és megy a hasam, csak széntablettával jobb, de a székletem nyálkás és az apró fekete pöttyök benne vannak, az epém felől fájdogál a hasam és a bordáim még mindig fájnak, folyamatos diszkomfort érzés van a hasamban. Ahogyan Ön javasolta megcsinálták a székletvizsgálatot negatív lett, elmentem kontrasztos ct-re, de negatív lett, a dr.nő javasolta az mr entero kontrasztos vizsgálatot, ahol megállapította, hogy a vékonybél alsó szakaszánál 20 cm-s szakaszon gyulladást mutató jelek vannak. A ct miért nem látta? Voltam vastagbéltükrözésen is, ahol vékonybelembe is átmentek 15 cm-t nem látottak gyulladást. A vérképem sem mutat gyulladást. A dr.nő szerint kezdődő Chron betegség lehet. Nagyon el vagyok keseredve, most kinek higgyek? van gyulladás vagy nincs, az MR pontos? köszönöm választ.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza emésztőszervi panasz témában

Kedves Kérdező!

Véleményem szerint az, hogy laboreltérései nincsenek, jó jel. Ha a vasanyagcsere, a vérsüllyedés, a C-reaktív protein (CRP) , fehérvérsejtszám normális, nagyobb gyulladás nem valószínű. Ha az endoszkópos vizsgálat a vékonybél végső szakaszát is épnek látta, az is megnyugtató. Panaszai miatt a következőket javasolnám még: hasnyálmirigy enzimtermelő funkcióját vizsgáló próba (pl. ún. Lipiodol-teszt) , bakteriális túlnövést és laktóz intoleranciát vizsgáló hidrogén-kilégzési tesztek. A CT-MR-vizsgálat eredményének különbözősége miatt 3 hónap múlva javasolnék kontroll vizsgálatot, ami vagy hasi UH, vagy MR legyen a további sugárterhelés elkerülésére.

Kérdés: 2011. február 22., 17:02; Megválaszolva: 2011. február 24., 15:27
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
emésztőrendszeri problémák, hová...
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Már két éve vannak panaszaim, időnként sok gyomorsav, puffadás, tavaly nyáron ehhez hányás is társult, ami a háziorvosom...
Gyomorpanaszok mitől?
Tisztelt Cím! Következő kérdéssel fordulnék Önhöz: A gyomrommal nem vagyok elégedett mert mondhatni, hogy szinte folyamatosan olyan érzés...
Mi lehet a kidülledő has oka?
Minden egyes étkezés után a hasam természetellenesen feszül, nagyra nő, kellemetlen, és nem egy esztétikus látvány. Az a baj, hogy ez egész nap...
Mitől/Miért fáj?
Jónapot Dr.Úr/Nő azt szeretném megtudni hogy 4 napja beteg lettem kezdetén a gyomrom fájt majd hánytam 2 szer a gyomorfájdalum elmult és hejette a...
Emelkedett GA 72-4 tumor marker érték
Tisztelt Dr Úr! /Nő 2009 évtől erősen, van mikor gyengébben fáj a gyomrom és a köldököm körül. Több vizsgálaton voltam /Hasi UH, gyomor...