Hosszú hetek

Tisztelt Doktorno/Doktor Ur! Szeretnem megnyugtato velemenyet es tanacsat kerni ebben a kicsit kinos ugyben. Kulfoldon elek, igy orvosi vizsgalatra csak hetek mulva lesz lehetosegem, de a problemam fennalasa ota szinte rettegve telnek a napjaim. Egyik percben nyugodt vagyok, hogy 'csak' aranyerem van, es el fog mulni, masikban pedig a vegbelrak lehetosege remit halalra. Ha egy kis gyanuja is fennallna ennek a vegzetes bajnak, szeretnek azonnal hazakoltozni, hogy a szeretteimmel tolthessem el az idot, minden napot kihasznalva. Es mivel bizonyossagot csak hosszu hetek mulva kaphatok, igy Onhoz fordulok, hogy realis velemenyet meghallgatva intezzem az eletem. Rakos betegseg eseten par het is rengeteget jelent. Sok helyen utananeztem, de egyertelmu kulonbseget, ami a ket betegseget megkulonboztetne, nem talaltam. Talan On tudna segiteni nekem. A tuneteim: augusztus vegen eros, kellemetlen szurast ereztem a zaroizmom kornyeken. (Fiatal vagyok, aranyerre nem is gondoltam, inkabb pattanasra.) Vegul raszantam magam, es megneztem. Akkor egy borsonyi lila dudrot lattam, amit okosan meg is nyomkodtam, de 1-2 nap alatt elmult, semmi mas gondot nem okozott. A kovetkezo tunet kb. 2-3 hete tortent, szekleturites kozben egy nagy szuro fajdalom, majd szep, elenkpiros, kozepes mennyisegu ver a papiron es a szeklet tetejen. Ovatosan megtapogattam, de nem erzodott dudor, igy azt hittem, berepedt. 1-2 nap alatt teljesen eltunt a fajdalom, nem is verzett azota sem. Viszont kesobb, szinte minden nap jelentkezo viszketes, ego erzes jelentkezett, es mar tobb, mint egy hete tarsul hozza egy furcsa fajdalom. Dudrot nem tapintottam azota sem. A farizmom faj, de csak a bal oldalon. Nem is nagyon tudom pontosan meghatarozni a helyet, de az biztos, hogy nem kivul faj. Olyasmi, mintha a vegbelemben belul lenne valami dudor, de erdekes, hogy a farizmot megnyomva izomlaz szeru fajdalmat erzek. Okozhat az aranyer ilyen kisugarzo fajdalmat? Lelki szemeim elott az izomzatba kepzett atteteket latok... A munkam soran rengeteget utazom buszon, naponta 4 orat. Az ules kemeny, az utak rosszak, rettentoen razkodik. Gondolom ez nagy hatrany az aranyer tuneteinek enyhiteseben. Fiatal no vagyok, csaladomban nem volt beldaganat, de dohanyzom. Az egeszsegem rendben van, bar elegge stresszes eletet elek, az etvagyam es a sulyom rendben. Nem fogytam, inakbb hizom szepen lassan. Szeretnem megkoszonni, hogy idot szant ram, es nagyon varom oszinte valaszat! Szep napot kivanok!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza vastagbélrák témában

Nyugodjon meg, panaszai sokkal inkább a végbélnyílás berepedésére utalnak, mint bármi másra. Leírása alapján a hirtelen kezdet idején került sor egy fissura (berepedés) kialakulására, majd ez az ismétlődő irritáció (kemény székletek) hatására krónikussá válhatott. Javaslom, lágyítsa székletét (pl. Laevolac sziruppal) , fogyasszon sok rostot és folyadékot, mozogjon rendszeresen, intenzíven, illetve ha lehetősége adódik, keressen fel proktológiai szakrendelést.

Kérdés: 2011. február 19., 20:44; Megválaszolva: 2011. február 21., 18:12
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyomorszáj feletti nyomás érzés
Gyomor problémák
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?