Gyomorfájdalmak

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Számtalan vizsgálaton túlestem már az allergiától a lisztérzékenységig, de nem találtam választ állandó görcsös gyomorfájdalomra, haspuffadásomra. Kisgyermekkorom óta vannak emésztési problémáim, azonban amióta dolgozom, mindennapos problémát jelentenek a fentiek. Tüneteim függetlenek az étel összetevőjétől. zöldségek után éppúgy, mint húsos ételek esetében. Annyira görcsös és fájdalmas a haspuffadásom, hogy sokszor a munkahelyemen is alig bírok benn maradni. Emellett sokszor emésztetlen ételek vannak a székletemben és néhány hete váltakozó hasmenés és szorulás követi egymást. Próbáltam homeopátiás szereket, kevés sikerrel. Nem szeretnék találgatni mi lehet a problémám, ezért kérem az ön segítségét. Kihez fordulhatok egyáltalán, mert a háziorvos többszöri próbálkozásra sem adott segítséget, s a görcsös fájdalmaim megkeserítik a mindennapjaimat. Köszönöm mihamarabbi válaszát. Üdvözlettel: K.Judit

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza gyomorfájás témában

A tartósan fennálló markáns panaszok miatt gasztroenterológiai kivizsgálás indokolt (labor, hasi UH, felszívódási zavar diagnosztikája) . Addig is az emésztési zavar miatt javaslom a gyakori, rendszeres kis étkezést, a könnyű-vegyes diétatartását, pre- és probiotikumok kúraszerű fogyasztását (pl. Progastro825) , valamint emésztést elősegítő szerek főétkezések előtti bevételét (Mezym Forte 3x1)

Kérdés: 2011. február 15., 08:01; Megválaszolva: 2011. február 17., 20:17
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Fájdalom a jobb felhasban
Savcsökkentő szedése
Epekő bontás
Baba gyógyszer mellett
AstraZeneca oltás ellejavallat