Viszketés

Székelés után illetve éjjel, esetleg hajnalban néha rám tör a végbáltáji viszketés. Ez a problémám átlagosan 2 naponta jelentkezik. Emellett észrevettem azt is, hogy amikor tusolok a hüvelyem ég és viszket. Most már előfordul az is, hogy a hüvelyem akkor viszket amikor a végbélnyílásom környéke. Ön szerint ezt a két problémát okozhatja mondjuk a hüvelygomba? Csütörtökre kaptam időpontot a nőgyógyászomhoz, lehetséges, ha elmondom neki a tüneteimet akkor a vizsgálati eredmények megérkezte előtt már felír nekem valamit? Mert ez így elviselni már nem lehet! Féregpete vizsgálatot csináltattak velem, az eredményét még várom. Esetleg lehetséges, hogy bélférgesség miatt viszket a hüvelyem és ég? Előre is köszönöm segítségét

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza végbél viszketés témában

Tisztelt Kérdező!

A fizikális viszgálat és a féregpete vizsgálat is indokolt. A két tünet biztosan összefügg. Gombásfertőzés is okozhat hasonló panaszt a férgesség mellett. A vizsgálatig kerülje a mechanikus irritációt és minden WC-zés után zuhanyozzon meg.

Kérdés: 2011. február 13., 09:07; Megválaszolva: 2011. február 16., 10:28
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Fájdalom a jobb felhasban
Savcsökkentő szedése
Székletürítési problémák...
Epekő bontás
Baba gyógyszer mellett