Vékonybél betegség-e

Tisztelt dr.úr/nő? Kb. 1 hónapja kezdődtek a panaszaim. Reggel barna nyálka, majd véres nyálka ürült belőlem, a nap folyamán hasmenésem volt, véres nyálka egy kicsi volt benne. Másnap csak a barna nyálka ürült, majd elkezdtem diétázni, így a következő nap feketés széklet ürült fehér nyálkával bevonva, ezután pörköltet ettem és a hasmenés és a véres nyálka visszatért. A továbbiakban a székelésem megváltozott nem teljesen áll össze a székletem, zsír, apró fekete pöttyök, zöldes epe, volt benne. Később evés után rögtön hasmenés jelentkezett újra, ami sárgás, vízszerű.Eközben a bal és a jobb bordám folyamatosan fáj, az epém görcsölget. Elmentem vastagbél, gyomortükrözésre az eredmény negatív, teljes és tumorkövető vérvételre negatív, hasi ultrahang negatív Széntablettára tüneteim enyhültek. Nagyon aggódom, hogy vékonybéltumorom van, azt kimutatták volna már az elvégzett vizsgálatok? Hová menjek még? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza emésztőszervi panasz témában

A vékonybél tumoros betegsége nagyon ritka és panaszai sem felelnek meg ennek. Sokkal inkább fertőzéses eredetű bélhurut állhat a háttérben, illetve az ebből visszamaradó bélflóra-károsodás vagy irritabilis bél szindróma. Javaslom, végeztessen székletttenyésztést (baktérium és parazita) , használjon pre- és probiotikumokat (Progastro825 vagy Protexin) , tartson diétát és ezt óvatosan bővítse. A vékonybél vizsgálata igen nehézkes, jelenleg az endoscopos kapszula illetve speciális enteroscop (vékonybél endoscop) áll rendelkezésünkre. A tumor kizárására alkalmas lehet kontrasztos hasi CT is.

Kérdés: 2011. február 11., 22:39; Megválaszolva: 2011. február 14., 17:31
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Fájdalom a jobb felhasban
Savcsökkentő szedése
Székletürítési problémák...
Epekő bontás
Baba gyógyszer mellett