Hasfájás GA55

T.dr.Nő Úr! újra elküldöm a kérdésemet, legyenszíves a válaszukat /80569 sz./ újra elküldeni mivel nem kaptam meg. Nagyon szépen köszönöm. G. Anna Tisztelt dr.Nő/Úr! A kérdésemre a 80569 sz. válaszukat sajnos nem tudom megnyitni elolvasni. Kérem segítségüket. Tisztelettel G Anna 2011-02-08 Kérdés amit elküldtem: Tisztelt Doktor Nő/Úr! Jelige: GA.55. Az alábbiakban leírtakban szeretném a segítségét kérni. Kb. 2-2, 5 éve fáj a köldököm körül illetve a gyomrom. /Vagy egyszerre, vagy felváltva, / 55 éves vagyok Gyomortükrözésen 2009. január hónapban voltam. Diagnózis: Az eszközt akadálytalanul vezetjük a postbulbaris duodenumba, ahol norm. viszonyokat látni. A bulbus hyperamiás erodált, ulcus nem látható. A pylorus kerek, szimmetrikus. Az antrum nyh-a foltosan hyperaemiás itt több kissé protrudáló erosió, a corpus nyh-ja szintén belövellt. A fornix eltérés nélkül A cardia jól zár, ép. Az oesophagusba a cardia felett is erodüált nyálkahártya, felette az oesophagus eltérés nélkül. Vélemény: Gastroduodenitis chr erosiva, ERD LA A Elöször a losec 10 mg. szedtem, de a fájdalom mivel nem szűnt meg nexiumot, jelenleg controloc –t szedek/ napi 1* 20 mg./. A fájdalom jelenleg is meg van, szinte állandó nehéz teltség érzéssel járó fájdalmat érzek mostanában inkább a gyomornál, köldök fölötti részen./ Több vizsgálaton voltam: 2010 évben /Nőgyógyászat, mamográfia, hasi UH, ahol eltérést nem találtak./ Voltam hasi kismedencei CT és virtualis colonoschopoias vizsgálaton, natív és iv.kontraszt anyag adása után. Lelet: A máj nem nagyobb területén gócos eltérés nem látható. Epeút tágulat nem látható. Epehólyagban hyperdens kő nem látható. A lép nem nagyobb. A mellékvesék területén nodularis eltérés nem látható. A vesék localisatioja, kiterjedése szabályos, területükön kóros densitas eltérés nem látható. A kiválasztás jó ütemben megindult. A pancreas átlagos kiterjedésű, területén körülírtan kóros densitas eltérés, kóros kontrasztanyag halmozás nem látható. Paraorticusan kórjelző méretű nyirokcsomó nem látható. A húgyhólyag részletesen telt. Az uterus életkornak megfelelő nagyságú. Kismedence területén kórjelző méretű nyirokcsomó nem látható. Virtualis colonchopias képeken: A vastagbél végig levegővel feltölthető. Az anus nyilástól mintegy 80 cm-el 2 db. 2-3 mm-es diverticulum ábrázolódik. Körülirt bélfali megvastagodás, polypoid jellegű eltérés a vizsgálattal nem igazolódott. Vélemény: Nephrlithiasis, cholelithiasis jelen vizsgálattal egyértelműen nem igazolódott. Vérvétel Időpont CA 72-4 eredményeim magasak 2009.01, 14. 38, 81 2009.04.07. 22, 69 2009.07.14. 11, 80 2009.11.02. 13, 48 2010.04.28 6, 47 2010., 11.19. 23, 13 CEA, CA 15-3, CA 125, CA 199, AFP, értékeim jók. Nem tudom hova fordulhatnék még segítségért. Budapest, 2011. február 2. Segítségét, tanácsát köszönöm. Tisztelettel: G Anna

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza emésztőszervi panasz témában

Tisztelt Kérdező!

A kivizsgálás komplett. A panaszok inkább funkcionálisak, azaz a panaszmentességhez életmódján és táplálkozásán kell változtatni. Vezessen étkezési naplót és naponta 5 alkalommal egyen. Kerülje a szénsavas italokat, péksüteményt, egyszerű szénhidrátot, szénsavas italkokat. Egyen több növényi rostot és alkalmazzon probiotikus kúrát. Sajátítson el stresszkezelési technikát és mozogjon minden nap legalább fél órát (séta) . Alkohol- és dohányzási tilalom.

Kérdés: 2011. február 09., 17:59; Megválaszolva: 2011. február 12., 17:30
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyomorszáj feletti nyomás érzés
Gyomor problémák
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?