Kétszeresen megtört epehólyag okozhat problémát

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Az a problémám, hogy kb.novemberben kezdett el nagyon fájni az epém.Voltam vérvételen, vizeletvizsgálaton? hasi UH-on. A hasi uh szerint kétszeresen élesen megtört epehólyagom van.Időnként (2-3 hetente) hányok, hasmenésem is szokott lenni.2-szer voltam lázas.Rowachol kapszula szedését javasolta a háziorvosom. Azóta nem szűnik a panasz.Szúró, nyilaló fájdalmat érzek, főleg ha összegörnyedve ülök.Társult hozzá gyomorgörcs is.Néha úgy érzem hogy a szívem fáj (2-3 mp-ig) . A hasam középső részén a köldök felett kidudorodás látható, ha pl.hátrahajlok." gyermeket szültem (4200 gramm és 4600 gramm) .Illetve az utóbbival császároztak. Az a kérdésem, hogy ezek a tünetek milyen betegségre utalnak? Van-e gyógyszeres kezelésre mód és milyen orvoshoz fordulhatnék ezekkel a problémákkal? Mindennapi életemet keseríti meg ez a kellemtlen fájdalom.Köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza hasi fájdalom témában

A felhasi kidudorodástnag valószínűséggel a két egyenes hasizom közötti kötőszövetes lemez megnyúlása okozza (rectus-diastatsis) , melynek oka a terhesség alatti megnövekedett hasűri nyomás lehet. Az elváltozás szövődmény lehetőségét nem hordozza, sebészeti megoldása esztétikai szempontból jöhet szóba. A hasi fájdalom oka lehet epeürülési akadályozottság (ezt izotópos HIDA vizsgálattal lehet igazolni) , de gyomor-vagy nyombélhurut illetve fekély is. A testhelyzetváltozás által provokált panasz felveti annak a lehetőségét, hogy a probléma oka a hasfal izmos-kötőszövetes falában lehet, illetve felmerülhet, hogy a haránt vastagbél kerül a máj és a jobb bordaív közés és ez provokálja panaszait.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. február 07., 09:01; Megválaszolva: 2011. február 07., 21:13
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?
Merckformin XR
Szputnyik vakcinával oltakozás
Cöliákia covid oltás