Ez lenne az IBS?

Jónapot! Robbanászerűen rámtörő hasmenésem van, morog a gyomrom és szúr a köldököm körül. Már alig merek elmenni itthonről, leginkább akkor tör rám ha ideges vagyok.: ( Ez lenne a Irritábilis bél szindróma? Ezt hogyan állapítják meg? A háziorvos továbbküld vagy ő? Kaptam a panaszaimra egy Rabyprex nevű gyógyszert, de nem érzem tőle jobban magam, sőt, akár kimerem jelenteni, hogy rosszabbul vagyok tőle, főleg reggel. Kétségbe vagyok esve... Előre is köszönöm a segítséget!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza hasmenés témában

Az idegesség által fokozódó panaszok, illetve a tünetek megfelelhetnek IBS-nek. Ez a Rabyprex szedésére nem fog javulni. A gyakori, rendszeres, nyugodt kis étkezések, pre- és probiotikumok kúraszerű használata (Progastro825) , a rendszeres testmozgás illetve Dicetel tabl. szedése segíthet a problémán. Ha riasztó tünetei (hányás, vérzés, éjszakai nyugalmat megzavaró panasz, fogyás) jelentkeznek, további kivizsgálás indokolt.

Kérdés: 2011. február 06., 13:13; Megválaszolva: 2011. február 07., 20:10
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyomorszáj feletti nyomás érzés
Gyomor problémák
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?