Allergia testek

Tisztelt Dr.-nő.Kb.6-8 hónapja jelentkeztek emésztőszervi panasza a kis menyemnek.Kiszámíthatatlan görcsös hasmenés, hasi fájdalom. Sem bőr tünet, sem labor értékeiben eltérés nem tapasztalható nála.Családorvosunk tej és lisztmentes diétát javasolt számára. Tisztelettel kérdezem: van hazánkban olyan vizsgálati módszer, melynek segítségével valóban kimutatható a fent leírt két felszívódási zavar ill. érzékenység? Kérhetjük családorvosunk ez irányú segítségét?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza lisztérzékenység témában

Kedves Kérdező!

A lisztérzékenység vizsgálható szövettani mintavétellel és antitestek vizsgálatával. A laktózérzékenység kilégzéses vizsgálattal tesztelhető. A vizsgálatokat gasztroenterológián végzik, beutaló kell.

Kérdés: 2011. február 02., 14:56; Megválaszolva: 2011. február 05., 19:03
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok
Pfizer vakcina akut gyomorhurutra...