Hasmenés gyermeknél

Üdvözlöm! Azt szeretném megtudni hogy a kisfiamnak 3 hete kezdődött hasmenés hányással egy valószínűleg fertőzés okozta. Azóta se jött rendbe mert a széklet nem állt úgy össze ahogy kell és a hasa alsó részén jelzett fájdalmat, kapott rá sumetrolint és dicetelt ennek hatására se lett jobb. Akkor kiderült hogy nem akar iskolába menni mert csúfolják akkor azt hittük ez volt a probléma gyökere közben voltunk ultrahang vizsgálaton az negatív lett széklet mintát is küldtünk az is negatív lett. Mindezek közbe összeszedett valami vírust 40 fokos láz torok, fejfájás, hányás hasmenés, most köhög és hasmenése van. Az lenne a kérdés hogy adhatok e neki antibiotikumot (zinat) vagy nem? Mert a körzeti orvos ezt írta fel, de amikor voltunk a gyermekgyógyászaton az ultrahang miatt ott azt mondta a dr-nő hogy semmiféle képen nem szabad antibiotikumot adni mikor hasmenés van.És most teljesen tanácstalan vagyok hogy mit tegyek meg hogy mi lehet a baja a fiamnak! Köszönöm segítségét előre is! Üdvözlettel Roni

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza hasmenés témában

Tisztelt kérdező!

Azt vizsgálat nélkül ne tudom megmondani, hogy mennyire indokolt az antibiotikum jelenleg. Leginkább a köhögés indokolhatja, de csak akkor, ha arra van gyanú, hogy bakteriális fertőzés okozza. A gyermekgyógyász viszont megvizsgálta a gyermekét így szerintem fogadja el a véleményét. Általánosságban azért annyit el lehet mondani, hogy a vírusfertőzéseket nem gyógyítja az antibiotikum. A hasmenésére a gyermeknek javaslom, hogy normál bélflóra pótló készítményeket adjon kb. 2-3 hétig. Ha a panaszok ronlanak, vagy nem javulnak, mindenképpen vigye vissza a gyermeket a gyermekorvoshoz.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2011. január 29., 23:18; Megválaszolva: 2011. január 31., 13:24
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok
Pfizer vakcina akut gyomorhurutra...