Bélprobléma

Tisztelt címzett! 2 hónapja kezdődött a fájdalmam mindkét vesetájékon, antibiotikumot kaptam amitől csak átmenetileg lettem jobban, azután még két fajta antibiotikumot szedtem, mert a vesetáji fájdalom fennmaradt, bár a vizsgálat eredménye a vesével kapcsolatban negatív mind ultrahang mind vizelet szerint. Ezek után a kétoldali vesefájdalomhoz hasmenés és rossz közérzet párosult, elkezdtem diétázni és protexint szedni gombára való gyanakvással, 1 hónapja diétázok élesztő és cukormentesen étkezem, állapotom javult ill. elmúlott mindkét vesetáji fájdalom, bár jellemző lett a gázképződés és a hangos gyakori bélmozgás. az elmúlt két napban fogyasztottam édeset és pl. tegnap fűszerezett sült burgonyát (ami mostanában nem volt az étrendemben) ma szintén hasmenésem lett, gyomorfájdalommal párosulva és rossz közérzettel, hányinger stb.. Nem tudom, hogy mit tegyek menjek gastroenterologuhoz vagy béltükrözésre tanácstalan vagyok. Két évvel ezelőtt szintem antibiotikum fogyasztás után hasonló tüneteim voltak, 2 hónapos diétával visszaállt a normális emésztés, akkor a gastroenterologus azt tanácsolta, hogy diétázzak és bevált. A jelen helyzetben úgy gondolom, hogy már az antibiotikum szedése előtt a vesetáji fájdalom kisugárzása is gombás eredetű volt, mert orvosomnak is gyanús lett, hogy az eredmények negatívak és a két vese panasza fennáll. A szervezet túlsavasodása okozhat ilyen problémát? Nagyon sok édességet fogyasztok a normál állapotomban, amikor nincs ilyen problémám. Kérem ha tud valami tanácsot adni, nagyon köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza emésztőszervi panasz témában

Az elsavasodás, mint koncepció, tudományosan nem alátámasztott (a szervezet sav-bázis háztartása az egyik leszigorúbban szabályzott anyagcsere-rendszer) . Alapvetően az igaz, hogy sokkal több finomított szénhidrátot és fehérjét fogyasztunk, mint ami szükséges. Javaslom, tényleg alakítsa át étkezését, egyen kevesebb finomított szénhidrátot és fehérjét, több rostot és zöldséget. A bélflóra helyreállítására a pre- és probiotikumok alkalmasak (pl. Progastro825) .

Kérdés: 2011. január 29., 16:46; Megválaszolva: 2011. január 31., 15:01
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok
Pfizer vakcina akut gyomorhurutra...