• Széklet változása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Tanácsadó, kb. 1 hete elkezdtem fogyókúrázni, mert jelentős túlsúllyal küzdök. A fogyókúrám nem drasztikus jellegű. A norbi update módszert követve bizonyos ételeket délig, bizonyosokat 15-ig, illetve van egy kör amit egész nap ehetek. Kb. 3 napja a székletem színe sokat világosodott és az állága is lazult. Van olyan, hogy étkezés után rögtön WC-re kell mennem. Nem tudom, hogy ez a változás az étrend váltáshoz köthető, vagy esetleg valamilyen betegségre utal. (A fogyi elkezdése előtt viszonylag sok kenyeret ettem, amit most szinte 0-ra szorítottam vissza.) Mit tanácsol, mit tegyek?

        Dr. Boros Miklós válasza a széklet témában

        Tisztelt Kérdező! Lehet a diéta következménye, de természetesen a szervi okot nem lehet kizárni. Első lépésben alkalmazzon probiotikus kúrát. Igyon bőven folyadékot (szénsavmentes ásványvíz, tea). Amennyiben egyéb panasz is megjelenik, vagy tartós a két tünet a kivizsgálás sürgető.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 27., 12:32; Megválaszolva: 2011. január 31., 10:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: