Külső aranyérrel mi a teendő?

Tisztelt Doktor úr! Tegnap délután vettem észre székelés után, hogy a végbélnyílásom mellett egy kisebb csomó, ilyen duzzanat alakult ki, és enyhe szúró fájdalmat érzek feszítéskor, nyomáskor. A csomó kb. borsó méretű, ilyen lilás világos barnás színű. Jól sejtem, hogy külső aranyerem van? Mi ilyenkor a teendő? Neten olvasgattam a témában és sok helyen írták, hogy kenegessem vmi kenőccsel, ülőfürdő meleg vízben és a csomó magától elmúlik, visszahúzódik, max egy kis bőrdarabka marad hátra de annak kb nincs jelentősége. Nem szeretnék műtőbe feküdni, ezért érdekelne, hogy ha nem "kezeltetem" akkor magától is elmúlik vagy azonnal forduljak szakorvoshoz? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza aranyér témában

Tisztelt Kérdező!

A sebészi megoldás nem szükséges. Minden széklet után vegyen ülőfürdőt és külsőleg használjon aranyér elleni kenőcsőt. Egyen több növényi rosot és igyon elég folyadékot. Meg fog oldódni a probléma.

Kérdés: 2011. január 26., 00:32; Megválaszolva: 2011. január 28., 17:57
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok
Pfizer vakcina akut gyomorhurutra...