• Külső aranyér? Mi a teendő?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/ Doktornő! Tegnap délután vettem észre székelés után, hogy a végbélnyílásom mellett egy kisebb csomó, ilyen duzzanat alakult ki, és enyhe szúró fájdalmat érzek feszítéskor, nyomáskor. A csomó kb. borsó méretű, ilyen lilás világos barnás színű. Jól sejtem, hogy külső aranyerem van? Mi ilyenkor a teendő? Neten olvasgattam a témában és sok helyen írták, hogy kenegessem vmi kenőccsel, ülőfürdő meleg vízben és a csomó magától elmúlik, visszahúzódik, max egy kis bőrdarabka marad hátra de annak kb nincs jelentősége. Nem szeretnék műtőbe feküdni, ezért érdekelne, hogy ha nem "kezeltetem" akkor magától is elmúlik vagy azonnal forduljak szakorvoshoz? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Boros Miklós válasza a aranyér témában

        Tisztelt Kérdező! A sebészi megoldás nem szükséges. Minden széklet után vegyen ülőfürdőt és külsőleg használjon aranyér elleni kenőcsőt. Egyen több növényi rosot és igyon elég folyadékot. Meg fog oldódni a probléma.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 26., 00:32; Megválaszolva: 2011. január 28., 17:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés