Hasmenéssel küszködöm, lehet a vastagbélrák előjele?

Tisztelt doktornő Azért írok önnek van egy kis aggályom. mivel egy ideje rendszeresen hasmenéssel küszködöm, kisebb nagyobb intervallumban. Ami érdekelne hogyan tudnám kizárni milyen vizsgálatokkal a vastagbélrákot? Még annyit szeretnék hozzá fűzni sajnos a családomban a szüleim is rákban haltak meg édesanyám vastagbélrákban. Előre is kösz a válaszokat. Tisztelettel: Zsolt

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza vastagbélrák témában

A vastagbélrák kizárására a legalkalmasabb vizsgálat a vastagbél-tükrözés. Ez esetleg kiváltható un. virtuális colonoscopiával (ez nagyobb radiológiai centrumokban elérhető CT-vizsgálat) .

Kérdés: 2011. január 24., 11:23; Megválaszolva: 2011. január 25., 15:02
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Vastagbélrákom lehet, ha véres a...
Tisztelt Doktorúr/NŐ! 37 éves vagyok, két hónappal ezelőtt szültem.1.5-2 hete megváltozott a székletürítésem. Napi 2x, 3xvan. Az első normál...
Sárga széklet utalhat...
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Csak érdeklődni szeretnék a vastagbálrákról. 21 éves vagyok, 3 évig dohányoztam, több, mint fél éve leszoktam. Azt...
enzimes béldaganatszűrés
Tisztelt Plósz János Doktor Úr! Szeretném megtudni, hogy az enzimes béldaganatszűrés kiváltja-e a vastagbéltükrözést? Megmutatja-e ugyanazokat...
IBS után lehet vastagbélrák?
Tisztelt Plósz Doktor Úr! Ismét a segítségét kérem. Refluxos, ibs-es vagyok Így tudom, hogy milyen a puffadás, hasfájdalom stb. Ibs-em...
IBS és vastagbélrák tünetei...
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 20 éves nő vagyok és immáron lassan egy éve küszködök emésztési gondokkal. Rengeteget büfögök illetve az altáji...