• Mi lehet az?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím! Kérdésem, emésztésemmel kapcsolatos. Mindig is székletproblémákkal küzdöttem, ami jelenleg már nagyon fokozottan problémás lett. Sokszor 2 hetente van csak székletem, még hashajtás ellenére is. Sok esetben nem érzek ingert a székelésre, de ha mégis, akkor az nagyon erős szorulással párosul. Ez ügyben már nyilván orvoshoz fordulok, időpontra várok. A kérdésem mégis feltenném Önnek addig! Néhány alkalommal az utóbb iidőben észrevettem, hogy a székletemen narancssárga színű gumis-nyálkás szerű anyag van, mintha körbevonná azt. Először azt hittem vmi étel színezte meg, de mikor már többször is észrevettem, azt gondoltam nem ez okozza. Mi lehet ez az anyag? Mi okozza? Van okom az aggodalomra? Válaszát előre is köszön és nagyon várom!! Üdvözlettel

        Dr. Plósz János válasza a emésztési zavar témában

        Székrekedése valóban probléma, mielőbbi megoldása szükséges, mert következményes betegségeket (diverticulosis, aranyeresség, fissura ani) okozhat. A nyálkát, amit a székletben észlelt, általában az elhalt bélhámsejtek okozzák (a teljes bélhám 3 nap alatt cserélődik le), ha társuló tünet (vérzés, fogyás, éjszakai nyugalmat megzavaró panasz) nincs, aggodalomra nincs ok. Azonban a székrekedés mielőbbi megoldása tényleg fontos.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 23., 19:31; Megválaszolva: 2011. január 24., 22:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés