Mozgásszervi betegség?

Tisztelt Doktornő! 2010. márciusában fordultam az első gasztroenterológus orvoshoz torokban lévő gombócérzés és gyomorfájdalom miatt, amire Nolpaza gyógyszert írtak fel. Gyomortükrözéssel reflux betegséget állapítottak meg és a Nolpaza további szedését javasolták. A gombócérzés javult, azonban a jobb oldali bordaív alatt eleinte szúró-pontszerű, később előrehajlásra (ülő helyzetben) nyomorodó fájdalom jelentkezett, ami időnként sávszerűen az alsó hasrészben illetve keresztirányban is érezhető. Étkezéssel nincs összefüggésben, belgyógyász által végzett kézi vizsgálattal nem kiváltható, és csak fekvés közben múlik el. A délelőtti órákban jelentkezik, és késő délutánra oly mértékű, hogy ülni egyáltalán nem tudok. Mivel a Nolpaza szedése nem eredményezett javulást, felírták a Controloc-ot, vele egyidejűleg Domperidont. Helycobacter és laktóz érzékenység vizsgálatot végeztek, eredményük negatív. Két ízben végeztek hasi és kismedencei Ultrahangot, eredménye negativ. Vér-vizelet vizsgálat rendben. Társbetegség kizárása céljából vastagbéltükrözést végeztek novemberben, az eredménye negatív lett. Mivel a fájdalmak nem változtak, elmentem teljes hasi CT vizsgálatra, amelynek eredménye szintén negatív lett. A leletek alapján a második gasztroenterológus orvos kizárta a szervi illetve működési problémákat, Ugyanezen a fórumon a gasztroenterológus doktor úr véleménye szerint elképzelhető mozgásszervi probléma. Gyakorlatilag nem tudom végigdolgozni ülve a napi nyolc órát, mert olyan mértékű nyomorodó fájdalmat érzek jobb oldalon. Azt szeretném kérdezni, hogy lehetségesek-e mozgásszervi okok illetve hová forduljak kivizsgálás céljából Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza Hasi fájdalom témában

Úgy látszik, hogy számos fórumról hozzám futnak be a kérdések, mert ismét hozzám került válaszadásra. Javaslom, cserélje ki a széket, amin ül, 45 perc után álljon fel, mozgassa át magát valamint próbálja meg a gerinctornát vagy jógát rendszersen végezni.

Kérdés: 2011. január 19., 13:44; Megválaszolva: 2011. január 20., 21:40
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Hólyag a végbélnyílásnál
Pajzsmirigy + SM betegség
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia