Mire utalhat?

Mire utalhat ha a májenzimek közül 2 érték a referenciatartományon kívül van? A GOT értéke 91, a GPT 62. Megemlítem ehhez, hogy semmiféle gyógyszert nem szedek már több, mint 1 éve, annál is inkább mert azóta megszületett a kislányunk. De gyakran van különféle emésztési panaszom pl. puffadás, bélgázok, ritkán pedig (kb. fél évente 2-szer) ezek a panaszok egyfajta rosszullétes székeléssel párosulnak ami után elmúlik minden azt megelőző panaszom.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza májenzim témában

Tisztelt Kérdező!

Önmagában ennek a két enzimnek az emelkedése nem utal betegségre. Azonban javasolt májkímélő étrend. Több növényi rost fogyasztása, zsíros-fűszeres ételek kerülése. Alkohol- és dohányzási tilalom. Alkalmazzon probiotikus kúrát és kerülje a szénsavas italokat. Ellenőriztesse májfunkcióját 3 hónap múlva.

Kérdés: 2011. január 18., 19:01; Megválaszolva: 2011. január 21., 09:13
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia
CT eredmény
Gyomorhurut