Lehet hogy Chron beteg vagyok?

Tisztelt DoktrÚr/Nő! November elején egy reggelre váratlanul rosszul lettem, mely hasmenéssel és erős hányingerrel jelentkezett. A háziorvosom valamilyen vírusra gyanakodott, így csak a szokásos (diéta, sok folyadék stb.) kezelést ajánlotta. Mivel a betegségem nem javult, sőt romlott ezért gasztroenterológushoz fordultam.Ekkor már sárga hasmenésem volt, az erős hányinger egyre elviselhetetlenebbé vált (csak öklöndözni sikerült, hányni egyszer sem) , a szemem és a bőröm is kezdett besárgulni.2 hét alatt gyakorlatilag néhány háztartási kekszet ettem az állandó hányinger miatt. A szakorvos ultrahangra, vérvételre és izotópos vizsgálatra küldött. Az ultrahangon semmi elváltozás nem volt felfedezhető, viszont az izotópos vizsgálat 85%-os epeürülést mutatott.Ekkor azt a diagnózist kaptam, hogy valószínűleg epehólyag-gyulladásom van, amire cholagol cseppet és antibiotikumot kaptam.Ezek után tüneteim kis mértékben javultak ugyan, de nem szűntek meg.3-4 napos viszonylagos tünetmentesség után 3-4 nap rosszullét következett.Ismét orvoshoz fordultam, aki Controloc tablettát és Iberogast cseppet írt fel.Végleges javulást sajnos ezek sem jelentettek, így január elején újabb vizsgálatokat kértem.További tünetként jelentkezett a has-és gyomorfájdalom, gyakori büfögés, intenzív bélhangok, hasmenés és székrekedés váltakozása, szelek nehéz kiengedése, levertség, szem-és fejfájás emellett a szinte folyamatos hányinger megmaradt. A gasztroenterológus CT vizsgálatra küldött, ahol az alábbi diagnózist kaptam: a vékony- és vastagbél találkozása vastagabb bélfallal ábrázolódott. A szakorvosom ezek után január 31-ére vastagbél- és gyomortükrözésre jegyzett elő.Utánaolvastam, hogy valószínűsíthető a bélgyulladás(Crohn-betegség) , de ez a hányingerre nem lehet magyarázat! Kérdésem az lenne, hogy a tüneteim alapján mi lehet a bajom, mire számíthatok? Válaszait előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza Tanácstalan témában

Életkora és CT-lelete alapján a Crohn-betegség lehetősége tényleg felmerül. A vastagbél vizsgálat során általában a vékonybél és vastagbél találkozása jól megítélhető, a látott kép illetve szövettani mintavétel diagnózishoz segítheti kezelőorvosát. A hányást maga a Crohn-betegség tényleg nem magyarázza, de ennek a májat érintő szövődménye már igen (ez azonban a laborleltekben is meg kell hogy jelenjen) .

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. január 18., 15:19; Megválaszolva: 2011. január 19., 20:31
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia
CT eredmény
Gyomorhurut