Magas vérnyomás és gasztronómiai szeánsz

Tisztelt Doktor Nő/Úr Eléggé összetett problémám van. Kezdeném azzal hogy négy hónapja leszoktam a "koca" dohányzásról. Rövid idő alatt 13 kg-al gyarapodtam így már 95 kg vagyok. Nem rég egy kötelező szűrésen a következők derültek ki. Vérnyomásom 150/100, laborleletem pedig a következő /kép formátumba feltöltve/. Ellenben egy pár hónapja történt állapot felmérésen minden rendben volt. Sajnos az eltelt ünnepek alatt keveset mozogtam és minden napivá váltak a bőséges gasztronómiai szeánszok. Kérdezném tisztelettel, hogy ennek fényében hogyan kell értelmeznem a laborleletet, és mit kell tennem hogy ezek az értékek referencián belül maradjanak. Tisztelettel: Zs F

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza májenzim témában

Kedves Kérdező!

A májenzimek és magas lipidszintek figyelemre méltóak. Mindenképp szigorú diéta javasolt, lipidszintet csökkentő gyógyszer is szóba jön, ezt háziorvosával fogja tudni megbeszélni. A májenzimek magasabb voltát okozhatja gyógyszer, vegyszer, zsírmáj miatt is lehet.Ne fogyasszon alkoholt, a vegyi anyagokkal való expozíciót is kerülje, a zsíros-fűszeres ételek kerülése a máj miatt is fontos.Feltétlenül keresse fel a lelettel háziorvosát!

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. január 17., 09:47; Megválaszolva: 2011. január 18., 10:37
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia
CT eredmény
Gyomorhurut