Remény

Tistelt dotor! Már több mit fél éve van problélám a gyomrommal (tudon banális, de egyszer éreztem mikor kenyeret ettem hogy a héjja a hasam megsértette és az akkor nagyon fájt de elmúlt) , és voltam tükrözésen kaptam gyógyszert Pantacip Fux ot 3 hónapig szedtem és most hogy lejárt nem változott sokat a helyzetem gyomorszájam ismét úgy fáj mit ahogy kezelés előtt. ismét ülve alszok már egy hete.Laboratóriumi vér leletben csak egy volt + os Eozinofil granulocita 4, 0-ás referencia értékkel. Endoszkópos lelet: cardia felett hosszanti felmaródás látható A cardia nyitott.Jelentős menyiségü secretum. A fornix, corpus épp. Az antrumban prepyloricusban pseudopolypod nyálkahártya protzuziok láthatók, petechiák, foltos erythaemák társaságával (biospiaHP) . A prylorus kerek, átjárható. A duodenum ép. Helico baktérium teszt negatív volt. Most ott tartok hogy nem tudom mit reméljek. Nem hányok nem fogytam, enni tudok, bár evés után is ugyanolyan fájó éhséget érzek.Kezdek nagyon kifáradni ebben az egészben. Remélem létezik más kivizsgálás is mert szeretnék ettől a szenvedéstől megszabadulni.Válaszát előre is nagyonszépen köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza emésztési zavar témában

Panaszai és endoscopos lelete alapján is reflux-betegsége van. Ennek rövid terápiája 6 hónap. Tehát azt javaslom, hogy szedje tovább a savcsökkentőt, kiegészítve Domperidon 3x1 adagjával. A terápia alatt a következő életmódi változtatásokat érdemes megtenni: gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések, szénsavas italok kerülése, evés után 1 óráig kerülni a vízszintes testhelyzetet, ágyban a fejvéget megemelni, a hasűri nyomást csökkenteni) . Ha sikerül az életmódi változtatásokat bevezetni, jó esélye van, hogy idővel a gyógyszeres kezelés elhagyható lesz.

Kérdés: 2011. január 16., 23:44; Megválaszolva: 2011. január 17., 15:31
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia
CT eredmény
Gyomorhurut