Szájfertőzés vagy gyomorhurut?

Tisztelt Doktonő/Úr! A következő problémám van: múlt héten fogászati kezelésben részesültem, tömés és fogkőlevétel történt. A fogfúrás miatt injekciót kaptam hátra alulra egészen a fülem alá, annak környékére. Elől, éreztem, hogy a nyálszívó felsérti a nyálkahártyát, ami be is gyulladt egy picit. (erre később kaptam egy ecsetelőt, de semmi nem változott.) Este, miután már kiment az érzéstelenítő, bevettem a szokásos gyógyszereimet (hashajtó és Mesulid fájdalom csillapító - ez utóbbit egy szülés után kialakult 2 oldali sacroilietisre szedem kúraszerűen) . Soha eddig egyik sem okozott semmilyen problémát, itt most a Mesulidra gondolok, ebben az évben többször szedtem és nem fájt tőle a gyomrom. Viszont aznap este a tömés maitt csak pépes ételt ettem, joghurtot ilyesmiket, kvázi éhgyomorra vettem be a gyógyszert. A panaszaim másnap kezdődtek, reggeltől estig egyre jobban fokozódó fémes szájíz, szinte már olyan érzésem volt, mintha alumíniumot nyalogatnék, majd este megszűnt és erős nyálzás kezdődőtt gyomorfájással kísérve. Azóta nem akar elmúlni a nyálzás, de emiatt már szinte kilukad a gyomrom annyira fáj, sokat kell büfiznem, alig tudok enni, több doboz gyomorsav csökkentőt beszedtem már, kaptam gyomornedv ellenálló tablettát is (Pazolexa) ez némileg 3 nap után enyhítette a gyomorfájdalmamat, de a nyálzás nem szűnt meg. Szó szerint olyan, mint amikor a nyál összefut az ember szájában, ha valamilyen finom ételre gondol, de sokkal erősebben, mint normál esetben, és kb. fél percenként. A nyálam savanyú, és állandóan termelődik, folyton ki kell köpnöm, a gyomorsavcsökkentők közvetlenül bevétel után némileg lecsökkentik, de nem szűnik. Ez az állapot több, mint egy hete tart. Étkezéskor fokozódik. Mielőtt elmentem volna a fogorvoshoz, semmi ilyen problémám nem volt. Nagyon meg vagyok ijedve, mert félek, hogy kilukad a gyomorom, egy hete csak puffasztott rizst, üres kenyeret és tejet tudok enni. Mi lehet ez? Nem élhetek állandóan ilyen száraz ételeken, főleg, hogy gyerekkorom óta krónikus obstipációm van, folyamatosan hashatót szedek és félek, hogy a gyomrom is rámegy. A kérdésem az, hogy a Mesulid okozott a gyomromban valamit és attól lehet? A nyelőcsövemből egyébként fura íz jön fel néha, hasonló ahhoz, amikor az embernek hörghurutja van, és azt a gyulladt váladékot köhögi fel, csak nekem nem jön fel semmi. Vagy a nyálcsatornáim valami baktériumtól/vírustól begyulladtak és attól lett az egész? Alul egyébként a nyirokcsomóim és a nyálmirigyeim érzékenyek, nem fájnak erősen, de folyamatosan érzem őket, mintha meg lennének duzzadva. Létezik az, hogy az érzéstelenítő injekcióval valamilyen baktérium/vírus bekerült a fültőmirigy környékére? Gégészetre küldött a háziorvosom köpettenyésztésre. Szájsebészeten nem igazán foglalkoztak a problémával. Mi lehet ez?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza gyomorfájdalom témában

Fémes szájíze és fokozott nyáelválasztása lehet a fogászati beavatkozástól, a töméstől is. De nem zárható ki, hogy véletlen egybeesésként (esetleg a fogászati stressz miatt) épp ilyenkor alakult ki egy gyomorhurut, felmaródások esetleg fekély is. Súlyos fokú reflux betegség okozhat ilyen jellegű panaszokat. Tartósan fennálló panaszai miatt javaslom a gyomor endoscopos vizsgálatát, addig is savcsökkentő és nyelőcső-motilitásfokozó szedését (pl. rabeprazol+domperidon) .

Kérdés: 2011. január 13., 16:08; Megválaszolva: 2011. január 15., 16:10
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyomorhurut
Alkohol reflux
MRI értelmezése
Hasi uh lelet
Érdeklődés
Üdvözlöm! Olyan tünetem van,hogy két oldalt mid a két mellem alatt mtha nehéz súly lenne. Leginkább ülö helyzetben vagy gyalogláskor...