Mitől lehet?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2 hónappal ezelőtt a normálisnál lazább gyakoribb széklet (1-2 alkalommal nyálkás is volt) miatti panasszal fordultam orvoshoz. Antibiotikumot kaptam, el is múltak a panaszok, aztán újra kiújultak. Megint antibiotikum, és voltam székletvizsgálaton is, mely negatív lett, tehát fertőzést nem mutat.Étvágyam jó, lázam nincs, nem fogytam.Korábban nem volt hasonló problémám. Gondoltam a stresszre is, mert mostanában sajnos folyamatosan stresszelem magam és amikor pl karácsonykor elutaztam 1 hétre teljesen tünetmentes voltam, de azóta megint nem hasmenésem, van, de többször járok Wc-re. Ön szerint mi lehet a bajom? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Csuth Ágnes válasza székelés témában

Kedves Kérdező!

Okozhatja a stressz, pajzsmirigy-túlműködés, laktózintolerancia, lisztérzékenység, de akár az antibiotikum is károsíthatta a bélflórát, stb. Szedjen probiotikumot, kerülje a stresszt, ha így is panaszos, gasztroent. kivizsgálás szükséges.

Kérdés: 2011. január 11., 10:10; Megválaszolva: 2011. január 12., 09:10
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
bélprobléma
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Székelés után úgy érzem mintha nem ürült volna ki minden, de nyomás hatására sem jön ki több. Székletem rendszeres...
Széklet
Kedves Doktor úr / Doktor nő: 8 éves fiú kiskorában 3-évesen szobatiszta volt óvodában semmi probléma nem volt most Kb: 4-hónapja főleg evés...
Széklet indulás váratlanul
Jónapot, Egy igen csak megijedt pácienssel állnak szemben.....: ( 2 hónappal ezelött otthon voltam és minden ok nélül hallottam és éreztem...
Székelési probléma
Tisztelt Dr. úr! A panaszom a következő széklet ürítéskor néha egy kicsit fáj és néha egy kicsit vérzik is a székleten nem látszik semmi max a...
Diéta
Kedves Doktornő! A problémám az, hogy egészségesen eszem és sportolok, de időnként hatalmas éhség tör rám és ilyenkor eszem is, de nem...