Gyomorfájdalom

Tisztelt Doktornő! Én egy 34 éves nő vagyok. Magas vérnyomásomra 2 és fél éve szedek gyógyszert. A napokban jártam hasi uh-n, mert a bal mellem alatt a bordánál fájdalmat érzek, ami hátra a hátamba is sugárzik. Jobban főleg étkezés után érzem ezt a fájdalmat. Közben a fájdalom érzet olyan mintha a mellem is fájna. Emlő uh-ra majd 1 hét múlva megyek mensi után. A hasi uh-n, amit megnéztek az negatív lett, a gyomromra pedig azt mondták hogy diétázzam, majd 1 hónap múlva meglátják, hogy mi lesz. Gyomortükrözést mondogattak ott nekem, meg hogy sav lekötőt egyek de úgy érzem semmi kielégítő választ nem kaptam. Nem érzek semmi olyat hogy a sav bántana. Kérdésem az lenne a Doktornőhöz, hogy mi lehet ez a fájdalom, és talán a meg nyugtatására is számítom, hogy ez nem komoly!? Mi lehet ez? Kicsit talán az is benne van a félelmemben, hogy édesapám rákban, édesanyám pedig hátsófali szívinfarktusban hunyt el. Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszát. Üdvözlettel: Kriszta

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza gyomorfájdalom, magasvérnyomás, stressz, sav, gyomorsav témában

Tisztelt Kérdező!

Ebebn az életkorban a stressz okozta funkcionális probléma a leggyakoribb. A savlekötő átmeneti alkalmazása helyes, hiszen a tünetek erre gyanúsak. Az, hogy nem érez savas visszaáramlást a nyelőcsőben még nem jelenti, hogy nem gyomorsav termelődési zavar áll a háttérben. Kerülje az egyszerű szénhidrátot, szénsavas italokat. Alkohol- és dohányztási tilalom. Több növényi rost és probiotikus kúra is segíthet.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. január 09., 15:02; Megválaszolva: 2011. január 12., 09:20
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia
CT eredmény
Gyomorhurut