Mire utalhat a magas GPT érték?

Fiam feje sokszor fáj (heti 3) , keveset, nyugtalanul tud aludni, éjjel felébred. Végre elkezdte, hogy kivizsgáltatja magát. Vérképe GPT115, GOT61, összkol: 7, 1, vizelet pH 6. Légtartó orrmelléküregek, szemfenék vizsg. neg., nyaki gerinc eltérés nincs. Soha nem ivott, gyógyszereket, vitaminokat nem szedett.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza májenzim témában

A GOT-nál lényegesen magasabb GPT érték enyhe májkárosodást jelez, ez lehet zsírmáj jele, mely a 7.1-es koleszerinszint mellett nem lenne meglepő. Javaslom, tartson cholesterin- és zsírszegény diétát, mozogjon rendszeresen, intenzíven, valamint végeztessen hasi ultrahang és vírusszerológiai vizsgálatokat.

Kérdés: 2011. január 05., 13:02; Megválaszolva: 2011. január 07., 16:43
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Hólyag a végbélnyílásnál
Pajzsmirigy + SM betegség
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia