Túl gyakori széklet

Nagyon köszönöm a válaszát. Kiegészítenem az előzőekben leírtakat az alábbiakkal: Chron betegséget nem diagnosztizáltak a fiamnál, csak a tünetek miatt merült fel ennek lehetősége. Csak azokat (vérvétel, hasi CT és ultrahang) a vizsgálatokat végezték el, amiket le is írtam. Az első orvos azt mondta, hogy csak végső esetben végez tükrözést, próbáljuk meg a lisztérzékenységet diétával kizárni. Ezután felkerestünk egy fővárosi kórház speciális osztályát, ahol a véreredményből a lisztérzékenységet kizárták. Mivel jelentkeztek hasi, gyomortáji fájdalmak is, erre a rostosabb étrendet javasolták, a gyakori székletet pedig idegi alapú problémának valószínűsítették. Közben pszichológushoz is bejelentkeztünk, hogy ezt a lehetőséget is kizárjuk.. Sajnos fiam vékony alkatú fiatal, abban a korban van, amikor szervezete, testalkata fejlődne, sajnos dohányzik és alkoholt is szokott fogyasztani. Ha valóban idegi alapon van, akkor az egyik hozza (ideg-széklet-felszívódási probléma-ideg) a másikat. Az Ön tanácsára mindenképpen kezdeményezni fogom a székletvizsgálatot, csak azt nem értem ezt miért a betegnek kell az orvosnak megmondani, és még örülhetek, ha nem kéri ki magának.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza emésztési zavar témában

Manapság az endoscopos vizsgálat már nem olyan szörnyű, mint ahogy az a köztudatban él (számos helyen elérhető bódításban, altatásban is) . Ha a hasmenés tartósan fennáll, sőt ha riasztó tünet (fogyás, éjszakai nyugalmat megzavaró panasz, vérzés) társul, akkor mindenképpen érdemes elvégezni.

Kérdés: 2010. december 29., 21:47; Megválaszolva: 2010. december 30., 16:29
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia
CT eredmény
Gyomorhurut