• Van e mód a gilbert kór okozta szemsárgaság kezelésére?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        üdvözlöm! Arra lennék kíváncsi hogy van e mód enyhíteni, vagy teljesen megszüntetni a gilbert kór okozta sárgás elszíneződést a szemen. Különössen az érdekelne hogy van e olyan készítmény, vagy szemészeti beavatkozás ami segíthet. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a gilbert témában

        A szem sárgasága tünet, nem a betegség lényege, így azt lokálisan kezelni nem lehet (oka a magasabb epefesték-szint a vérben). Ez utóbbi csökkenthető, ha kerüli a jelentős fizikai megeröltetést, az éhezést illetve a májat terhelő anyagokat (alkohol, oldószerek, gyógyszerek). Korábban bizonyos nyugtatók (barbiturát-származékok) adása is használatban volt (ezek indukálták az epefesték kiválasztását végző enzimfunkciót), azonban ma már nem használjuk őket (nem szükséges)


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. december 16., 19:49; Megválaszolva: 2010. december 21., 13:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés